CJ Dâmboviţa şi CNAIR, colaborare pentru centurile Târgovişte şi Pucioasa-Fieni. Cât costă noile artere

CJ Dâmboviţa şi CNAIR, colaborare pentru centurile Târgovişte şi Pucioasa-Fieni. Cât costă noile artere

Machetă inelul 2 de centură Târgovişte. FOTO: CJ Dâmboviţa

CJ Dâmboviţa a anunţat că a semnat protocolul de colaborare cu CNAIR pentru implementarea inelului 2 de centură al Municipiului Târgovişte, precum şi pentru centura Pucioasa-Fieni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Inelul 2 de Centură al Târgoviştei este mai mult decât necesar, cred autorităţile, întrucât actuala centură a devenit tot mai mult o şosea obişnuită fiind intens utilizată de târgovişteni, mai ales de cei care pleacă la serviciu sau de cei care merg la mall.
 
„Am semnat protocolul de colaborare cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea inelului 2 de centură al municipiului Târgovişte şi a centurii ocolitoare a oraşelor Pucioasa şi Fieni. Cele două investiţii se ridică la 305 milioane de euro”, a precizat, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
 
Acesta spune că dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
 
„Este încă un pas important pentru transformarea judeţului Dâmboviţa din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială şi creştere economică, noi oportunităţi pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier şi siguranţa în trafic”, afirmă Corneliu Ştefan.
 
Lungimea totală a traseului pentru inelul 2 al centurii Târgovişte este de 15,28 km. Vor fi patru benzi, câte două pe sens, şi va fi prevăzut cu cinci intersecţii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere. La momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a inelului 2 de centură este de 727 de milioane de lei.

Ca şi suprafaţă a drumului, inclusiv bretelele, aceasta este de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 metri de poduri şi pasaje care, însumate, au suprafaţa de 60.000 mp.
 
Inelul de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogiraţie la intersecţia cu DN71, 9 pasaje rutiere şi 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlneşte.
 
Inelul de centură al oraşelor Pucioasa şi Fieni are o lungime 15,13 km. Sunt prevăzute patru benzi, câte două pe sens. Drumul de ocolire al celor două oraşe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri şi o punte pietonală. Valoarea lucrărilor este de 782 de milioane de lei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările