CJ Dâmboviţa cere verificări amănunţite la Spitalul din Târgovişte. Consumul de oxigen a crescut de trei ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spitaltgv covid

Autorităţile din Dâmboviţa transmit condoleanţe familiilor îndoliate, în urma evenimentului tragic de la Spitalul din Piatra Neamţ, iar conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, cere verificări nu doar la ATI, ci în tot spitalul.

Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, a exprimat condoleanţe pentru familiile pacienţilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ şi a făcut un apel la toate autorităţile cu competenţe medicale din judeţul Dâmboviţa pentru a efectua controale şi a lua toate măsurile în vederea evitării unor evenimente similare. 

„Fac un apel către toţi factorii implicaţi, către Prefectul Judeţului Dâmboviţa, către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, pentru a sprijini conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru a verifica toate instalaţiile, din tot spitalul, nu doar de la secţia ATI. 

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în acest an, pentru cheltuieli de funcţionare, a alocat suma de 1.239 mii lei, bani care au fost utilizaţi pentru materiale, echipamente de protecţie şi medicamente în perioada stării de urgenţă şi, tot din bugetul CJD, eşalonat - diferenţa de 4.739.210, sumă pe care SJUT a cheltuit-o în această perioadă”, a preciat Corneliu Ştefan. 

Imagine indisponibilă

Managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, spune că unitatea dispune de sisteme moderne,a dat asigurări că se depun toate eforturile pentru prevenirea unor situaţii care pot aduce atingere integrităţii sau vieţii pacienţilor şi cadrelor medicale. 

„Terapia Intensivă Covid-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este o secţie nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalaţie de oxigen nouă, de instalaţie electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcţiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine. Totuşi, trebuie să atrag atenţia asupra faptului că această creştere semnificativă a numărului de pacienţi pozitivi a dus la creşterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori faţă de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical. Stăm toţi cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranţă şi precizez că, în anul 2019, la nivelul SJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, în special la secţia Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienţilor şi suspecţilor Covid-19”, a precizat Claudiu Dumitrescu. 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află şi secţia de ATI non-Covid. 

Îngrijorarea majoră este aceea că toate aparatele de la ATI Covid sau non-Covid funcţionează non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienţi, foarte mare.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite