Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Târgovişte!?

Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Târgovişte!?

Promovabilitate de 35% în Dâmboviţa

Niciun elev al Grupului Şcolar Auto din Târgovişte nu a promovat examenul de Bacalaureat. Toţi cei 124 de liceeni au obţinut o medie mai mică de şase. Situaţia s-a înrăutăţit de la an la an. În 2009, din 93 de candidaţi, 43 au fost respinşi, iar în 2010, din 86 de elevi înscrişi au fost respinşi 74.

Ştiri pe aceeaşi temă

Am încercat să stăm de vorbă cu directoarea celei mai slabe unităţi şcolare din Dâmboviţa, Georgeta Ştefan, însă ne-a expediat pe motiv că este pe stradă şi că nu poate să vorbească.

Inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa, prof Iulian Brezeanu crede că vina pentru aceste eşecuri pe linie la Liceul Auto aparţine atât elevilor cât şi profesorilor. „Sunt câteva licee tehnologice, printre care şi acesta, care de câţiva ani obţin rezultate foarte slabe. Noi chiar am realizat un program de monitorizare pentru aceste licee, însă reprezentanţii lor ne-au reproşat acest lucru. Acesta licee adună elevii cei mai slabi. În condiţiile în  care existau şcolile profesionale, aceşti copii se ducea acolo, nu urmau cursurile unui liceu. Şe ştie că aceste şcoli profesionale au fost desfiinţate de doamna ministru Andronescu acum trei ani”, a declarat Brezeanu.

Acesta a mai spus că la Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Târgovişte sunt înregistrate unele dintre cele mai mari cifre la categoria „absenteism” din judeţul Dâmboviţa.

Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Târgovişte pregătea, până acum trei ani, şoferi de categoria B, dar şi pentru camioane şi funcţiona ca o şcoală profesională. Acum doar elevii care au bani şi îşi permit să plătească benzina se mai pot alege cu un permis de conducere.

„Bălaşa Doamna”, „Carabela” şi „Ienăchiţă”, în top

La polul opus, acolo unde aerul „înălţimii” este foarte rarefiat se situează în ordine descrescătoare Liceul de Arte Plastice „Bălaşa Doamna”, din Târgovişte, cu un procent de promovabilitate de 94,44%, Colegiu Naţional „Constantin Carabela”, din Târgovişte cu 93,83% şi Colegiul Naţional „Ienachiţă Văcărescu”, tot din Târgovişte, cu 91,93%.

Nu este întâmplător acest rezultat pentru că şi în anii precedenţi noi am avut rezultate frumoase, ba chiar promovabilitate 100%. Aceste cifre sunt reultatul muncii elevilor şi al profesorilor. Cu toţii am luat în serios acest exament de fiecare dată. Chiar dacă la noi nu s-a dat matematică, nu e de condamnat. Şi părinţii au contribuit la acest rezultat pentru că ei au înţeles că cea mai importantă investiţie este cea în educaţia copiilor lor”, a declarat Gabriela Istrate, directoarea Liceului de Arte Plastice „Bălaşa Doamna”, din Târgovişte.

La noi întotdeauna am avut rezultate bune. În primul rând avem profesori buni care îşi dau interesul. Îmi pare rău că ne-a depăşit Bălaşa, dar ei nu profil real”, a declarat Gheorghe Matei, directorul Colegiului Naţional „Constantin Carabela”.

Atât elevii cât şi profesorii ştiu de ce au venit la Ienăchiţă. Noi ne dorim să creem nişte oameni deosebiţi. Dincolo de pregătirea lor profesională este importană educaţia pe care o primesc aceşti copii. Chiar dacă nu erau camere de supraveghere, elevii ar fi avut aceleaşi rezultate. La noi au picat elevii care au sosit la prin transferuri sau care au lipsit foarte mult”, a declarat prof Marcela Popescu, directoarea Colegiului Naţional „Ienachiţă Văcărescu”.

Rezultate dezastruoase

Potrivit ultimelor crifre, doar 35% din candidaţii dâmboviţeni au trecut examenul în acest an. Diferenţa faţă de anul trecut este uriaşă, de 18 procente. Oficialii caută mereu soluţii, însă cifrele pozitive scad de la an la an.

Pe liste au fost înscrişi 5276 de elevi, din care, la examen, s-au prezentat 5068. Din numărul total al candidaţilor au promovat doar 1779, iar restul de 3289, nu au reuşit să ia notă de trecere, adică şase. De asemenea, 18 elevi au fost eliminaţi pentru că, fie au încercat să copieze, fie au intrat cu telefoane mobile în săli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: