Cezar Preda, preşedintele PNL Dâmboviţa, solicită premierului Cioloş destituirea prefectului de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie

Cezar Preda, preşedintele PNL Dâmboviţa, solicită premierului Cioloş destituirea prefectului de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie

În urma celor întâmplate, PNL Dâmboviţa precizează că acţiunile de intimidare, şantaj şi amenintare ale prefectului ar putea face obiectul unei plângeri penale

Deputatul PNL Cezar Preda, preşedintele filialei PNL Dâmboviţa, a transmis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş prin care îi solicită demiterea lui Antonel Jîjîie din funcţie "pentru folosirea Instituţiei Prefectului ca instrument politic de intimidare a aleşilor locali".

Potrivit lui Preda, "la comanda PSD, Prefectul judeţului Dâmboviţa recurge la tactici de intimidare a primarilor PNL". 
 
"În urma validării unui viceprimar în comuna Ulmi, printr-o hotărâre a Consiliului Local din data de 24 august a.c., primarul PNL Bogdan Tiţa, deşi a respectat toate obligaţiile legale care îi revin, a fost supus unor presiuni şi ameninţări politice care îmbracă forme penale. Prefectul Antonel Jîjîie, la comanda PSD, l-a chemat la raport pe primarul comunei Ulmi. În biroul prefectului au fost prezenţi şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în frunte cu Alexandru Oprea, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa. Cei trei au recurs la intimidări de gen mafiot prin care au încercat o revenire asupra hotărârii de Consiliu Local prin care a fost validat un viceprimar al comunei Ulmi", se arată într-un comunicat de presă al PNL Dâmboviţa.
 
Deputatul PNL Cezar Preda a reclamat premierului Dacian Cioloş că prefectul este folosit de către PSD "pe post de muniţie în lupta politică".
 
“Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul unui partid politic învestit cu puterea de a şantaja sau de a face presiuni asupra unor aleşi locali, atunci când hotărârile luate în mod legal contravin intereselor de partid. Primarul PNL din Ulmi a fost ţinta unui complot PSD-Prefect”, precizează preşedintele PNL Dâmboviţa în textul scrisorii deschise. În conformitate cu prevederile legale şi cu principiul de depolitizare a administraţiei publice pe care îl promovaţi, vă solicit destituirea domnului Antonel Jîjîie din funcţia de prefect întrucât este inadmisibil ca Instituţia Prefectului să fie folosită politic, ca instrument de intimidare a aleşilor locali", se mai arată în document.
 
În urma celor întâmplate, PNL Dâmboviţa precizează că acţiunile de intimidare, şantaj şi amenintare ale prefectului ar putea face obiectul unei plângeri penale. 
 
Comportamentul politic abuziv va fi reclamat la nivel parlamentar printr-o interpelare semnată de deputaţii PNL Cezar Preda şi Iulian Vladu.
jijiie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările