Cele mai frumoase trasee montane de toamnă din Bucegi, care pot fi parcurse inclusiv cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crestele Bucegilor. FOTO: blogulmeudecalator.ro
Crestele Bucegilor. FOTO: blogulmeudecalator.ro

Am intrat a doua lună de toamnă, iar pentru că vremea încă ţine cu noi, gândurile ne zboară la câteva zile de relaxare. Muntele este o alegere perfectă, iar  traseele uşoare, care pot fi parcurse atât de adulţi cât şi de copii, sunt de trecut pe lista de weekend.

Munţii Bucegi sunt pline de astfel de alternative, care pot mulţumi toată familia. 

Cele mai frumoase trasee din Bucegi, care pot fi parcurse inclusiv de copii 

1. Versantul de vest al Bucegilor

Vârful Omu are înălţimea de 2514 metri şi este cel mai înalt vârf din Munţii Bucegi şi al şaselea din ţară. Pe Vârful Omu se află Cabana Omu şi Staţia meteorologică Vârful Omu. Cabana Omu este deschisă doar în weekendurile din timpul verii, dar nu strică să admiraţi peisajul de toamnă de la acea înălţime.

Traseu: Buşteni - Jepii Mari - Cabana Piatra Arsă - Cabana Babele - Vârful Omu. 

Marcaje:

Triunghi albastru: Gara Buşteni - Strada Telecabinei - Jepii Mari - Canton Schiel - Cabana Piatra Arsă

Bandă galbenă: Cabana Piatra Arsă - Cabana Babele -Vf Omu

Un traseu deosebit pentru iubitorul de drumeţii îţi va încânta privirile şi sufletul, dacă porneşti de la Hotelul Peştera spre Babele. Apoi, cale de două ore, păşeşti pe cărările de pe crestele munţilor către cabana de pe Vârful Omu, situată la 2.507 metri altitudine. Traseul nu este unul anevoios, putând fi parcurs şi ce copiii ceva mai mari, alături de adulţi.

Traseul are o dificultate medie şi un timp de parcurgere de aproximativ 2 ore şi jumătate.

2. Babele - Crucea Eroilor

O altă variantă de traseu este cel care te duce de la Babele la Crucea Eroilor. Pana la Babele poti ajunge cu telecabina din Busteni sau de la Pestera - Sediul Salvamont Dâmboviţa. Marcajul pe care îl vom urmări este Cruce Roşie. Traseul durează aproximativ o oră şi jumatate, timp în care aveţi pearte de peisaje superbe. Dacă este senin veţi putea vedea Făgăraşii în departare.

trasee Bucegi

Crucea Eroilor. FOTO: travelista.ro

Ajunşi la destinaţie, puteţi lua o gustare sau chiar a face un picnic dacă vă pregptiţi din timp.  

3.  Cabana Padina – Şaua Strunga 

Şi acesta este un traseu uşor, dar ceva mai lung. Durează aproximativ două ore. Accesul spre Cabana Padina se face fie luând telecabina din Buşteni până la Babele şi apoi de la Babele la Hotel Peştera, fie cu maşina, pe ruta Sinaia – Şaua Dichiu – Lacul Bolboci – Cabana Padina.

Cabana Padina, situată la o altitudine de 1.525 de metri, poate constitui pentru mulţi dintre dumneavoastră, punctul ideal de plecare în excursii scurte de două-trei ore prin împrejurimi, Cheile Tătarului, Cheile Orzei, Peştera Ialomiţei, Canionul Horoabelor sau lacul Bolboci fiind câteva dintre zonele pitoreşti care merită văzute.

De la cabană pot fi atinse şi obiectivele turistice înalte din masivul Bucegi, cum ar fi Crucea Caraiman, Sfinxul, Babele şi Vârful Omu.

Nu uitaţi să plecaţi echipaţi chiar de iarnă, pentru că pe munte vremea se poate schimba radical în decurs de câteva ore.

VĂ MAI RECOMANDĂM ŞI:

FOTO VIDEO Imagini fabuloase cu Peştera Ialomiţei, cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi

10 lucruri ciudate despre Peştera Ialomiţei din Bucegi, locul unde întâlneşti fecioare zănatice cu ochii sclipind de puteri magice

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite