Ce vitamine trebuie să consume obligatoriu oamenii trecuţi de 50 de ani

Ce vitamine trebuie să consume obligatoriu oamenii trecuţi de 50 de ani

Odată cu trecerea timpului şi înaintarea în vârstă, absorbţia anumitor substanţe nutritive în organism este încetinită. Persoanele în vârstă au deficit în speciale de vitamina D şi vitamina B12, care ajuta la reglarea metabolismului şi mentine energia.

Potrivit Institutului Naţional al Sănătăţii din SUA, adulţii suferă adesea o scădere a producţiei de acid gastric, ceea ce poate face mai greoaie absorbţia de vitamina B12. Acest lucru duce la  oboseală şi slăbiciune şi a fost asociată cu declinul cognitiv, potrivit prevention.com.
 
Adulţii mai în vârstă suferă adesea o scădere a producţiei de acid gastric, ceea ce poate face mai greu să absoarbă vitamina B12, explică Erin Palinski-Wade, RD, CDE, autor al dietei Belly Fat for Dummies. Abordarea rapidă a nutrienţilor poate duce la oboseală şi slăbiciune şi a fost asociată pozitiv cu declinul cognitiv, potrivit NIH.
 
Dacă organismul nu primeşte suficienţi nutrienţi oasele sunt puse în pericol de a deveni slabe şi moi.  
 
Cea mai bună modalitate de a vă asigura că îi daţi organismului tot ceea ce are nevoie este alimentaţia. 
 
Albuşurile de ou sunt alimente cu conţinut scăzut de grăsimi şi cu conţinut scăzut de calorii, dar dacă eliminaţi gălbenuşul, aruncaţi şi dozele de vitamina D şi B12. De aceea este de recomandat să consumaţi ouă întregi.
 
Tonul este un peşte gras şi o sursă bună de vitamine D şi B12. De asemenea, conţine grăsimi sănătoase, potasiu şi fier, un nutrient care ajută diferite proteine ​​să transporte oxigen în corp. De asemenea, somonul este o sursă bună de proteine ​​şi vitamina B6, care ajută la menţinerea sistemului nervos şi a sistemului imunitar sănătos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările