Ce au în comun delfinii şi oamenii atunci când vorbim despre relaţiile sexuale. „Ceea ce ne-a surprins cel mai mult par a fi legături nervoase mari şi abundente”

Ce au în comun delfinii şi oamenii atunci când vorbim despre relaţiile sexuale. „Ceea ce ne-a surprins cel mai mult par a fi legături nervoase mari şi abundente”

FOTO: scinexx.de

Delfinii sunt mamifere inteligente, orientate spre familie, foarte asemănătoare oamenilor. Un nou studiu sugerează că oamenii şi aceste mamifere marine au în comun ceva mai mult decât relaţionarea socială.

 
Prezentând aceste concluzii la reuniunea anuală a Asociaţiei Americane de Anatomişti, cercetătorii au stabilit că clitorisul unui delfin este similar cu acela al unei femei, iar delfinii pot experimenta chiar plăcerea sexuală.

„Toate mamiferele de sex feminin au un clitoris, însă au fost foarte puţine studii care să prezinte  funcţionalitatea clitorisului pentru a vedea dacă este vorba de o plăcere reală a femeii. Ce este neobişnuit în ceea ce priveşte cetaceenii este că aceştia interacţionează pe tot parcursul anului, chiar dacă nu pot concepe în anumite perioade ale anului”, a declarat autorul studiului, Dara Orbach, pentru IFLScience.com. 
 
Pentru a determina scopul acestor perioade autoriistudiului au analizat 11 delfini care au murit din cauze  naturale, prin crearea de scanări de tomografie 3-D, prin disecarea animalelor, pentru a caracteriza morfologia clitorisului şi, în final, prin crearea unei histologii a ţesuturilor, pentru a le vedea în diferite culori şi modele.
 
"Ceea ce ne-a surprins cel mai mult este că ceea ce am găsit par a fi legături nervoase care sunt foarte mari şi foarte abundente", a spus Orbach.
 
FOTO: Delfinii şi oamenii posedă trăsături asemănătoare, cum ar fi anatomia clitorisului şi ţesutul erectil. Fang-Chun Liu / Shutterstock
 
Studiile sugerează că sexul ar putea contribui la crearea de legături sociale în cazul delfinilor în acelaşi mod ca şi în cazul altor specii de mamifere cu copulaţie pe tot parcursul anului, cum ar fi oamenii, în cazul în care sexul este plăcut pentru femei.
 
Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă din ce în ce mai multe despre lumea care ne înconjoară, iar acest aspect al relaţiilor sexuale dintre animale îi pot ajuta să conserve anumite specii pe cale de dispariţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: