Ce este „brunch“-ul şi de unde provine termenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sivasmidtown.com
FOTO sivasmidtown.com

Brunchul reprezintă masa celor care iubesc somnul de dimineaţă şi aleg, măcar în weekend, să nu se trezesc pentru micul dejun. Pe de altă parte se asociază deseori cu masa de prânz pentru că este destul de consistent.

Brunch-ul este, de fapt, o combinaţie între micul dejun şi prânz. Termenul provine din fuziunea cuvintelor englezeşti "breakfast" (micul dejun) şi "lunch" (masa de prânz). Spre deosebire de micul dejun, la brunch consumul de alcool este acceptat social.

Brunch-ul este un concept apărut în Marea Britanie, la sfârşitul secolului XIX şi are loc, de regulă, duminica. Intervalul orar în care se serveşte brunch-ul este 11.30-16.00. 

brunch

 

Ce se poate servi la un brunch  

Pe lângă faptul că este acceptat şi alcoolul, la brunch se pot consuma atât produse uşoare, cum ar fi cereale cu lapte, iaurturi, croasante, omletă, îngheţată sau clătite, precum şi preparate din carne, salate, peşte, brânzeturi, supe, fructe de mare şi deseturi. De regulă, la întâlnirile de afaceri, şampania şi sucul de portocale nu lipsesc. 

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite