Câteva ore până la închiderea marilor centre comerciale

Câteva ore până la închiderea marilor centre comerciale

Aglomeraţie la intrarea în supermarketuri

De Crăciun nu se lucreză în nicio instituţie, excepţie făcând spitalul judeţean şi o farmacie. Administratorii societăţilor au luat decizia de a prelungi programul pentru zilele de sărbători cu până la trei ore în fiecare zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei care au ales seara pentru a-şi face cumpărăturile de Crăciun au avut surpriza ca pe rafturile magazinelor să nu mai găsească prea multă marfă. Cel mai aglomerat raion era cel de carne, unde produsele din porc erau la mare căutare. “Am venit şi eu seara crezând e puţin mai liber dar nu prea mai ai ce să cumperi. Vânzătoarea de la carne mi-a zis că nu am nicio şansă să mai găsesc carne de porc la ora asta. Mi-a spus că cel mai bine ar fi să vin dimineaţa până în ora nouă”, ne-a spus Mihaela Olguţa, o pensionară în vârstă de 65 de ani.

Program prelungit la supermarketuri

Pentru a face faţă valului de cumpărători veniţi din toate colţurile judeţului, reprezentanţii supermarketurilor Kaufland, XXL sau Interex au prelungit programul de la case. La Kaufland programul a fost prelungit cu până la două ore şi jumătate, de la 22.00 până la 0.30 iar la XXL programul a fost prelungit cu trei ore. Dacă în mod normal programul era de la ora 8.00 la 21.00, până pe 30 decembrie va fi deschis de la 7.00 până la 24.00. Un alt hipermarket la care programul din perioada sărbătorilor a fost prelungit cu două ore este Interex.

Cei care şi-au lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri trebuie să ştie că în ziua de Crăciun niciun supermarket nu va fi deschis. Aceştia vor trebui să se înarmeze cu răbdare întrucât pentru a intra în posesia unui cărucior pot aştepta în jur de 20 de minute.

Transportul în comun ia pauză de Crăciun

Societatea de Transport Public SA din Târgovişte a redus numărul maşinilor la regim de weekend iar în ziua de Crăciun niciun mijloc de transport în comun nu va circula pe străzile oraşului. „Astăzi, vor circula din jumătate în jumătate de oră liniile 5, 6 şi 11. Toate liniile, atât cele interne cât şi cele externe municipiului Târgovişte vor face curse doar până la ora 20.00.”, a declarat dispecerul societăţii. 

În spitale se va face doar garda iar farmaciile au program redus

Serviciile medicale vor fi asigurate mâine, 25 decembrie de către personalul medical de gardă, urmând ca din 26 decembrie activitatea să reintre în program normal. La nivelul unităţilor farmaceutice din Târgovişte se va lucra cu program redus în ziua de Crăciun. Târgoviştenii sunt sfătuiţi să îşi achiziţioneze din timp medicamentele de care ştiu că au nevoie.“Farmaciile din Târgovişte vor fi deschise în preajma Crăciunului până la orele 13.00 - 14.00, pentru ca oamenii să îşi mai poată lua medicamentele necesare, excepţie făcând farmacia “Valeriana”, care va avea program non-stop, aceasta fiind dealtfel şi singura unitate farmaceutică deschisă din întreg judeţul Dâmboviţa”, a precizat Carmen Bâte, preşedinte al Colegiului Farmaciştilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările