Catalog electronic în toate unităţile de învăţământ din municipiu, proiect susţinut financiar de primărie

Catalog electronic în toate unităţile de învăţământ din municipiu, proiect susţinut financiar de primărie

La acest moment sunt înregistrate deja peste 44.000 de note, peste 830 de conturi active pentru profesori şi aproximativ 4.000 de conturi active pentru părinţi. FOTO Goerge Enache

Din această toamnă, Primăria Târgovişte a decis să susţină financiar implementarea în toate şcolile şi liceele din oraş a unui program de management al învăţământului care are şi componenta de „catalog electronic”.

Costul suportat de administraţia locală este de 150.000 de lei pe an. Până la acest moment, platforma educaţională funcţionează în 14 unităţi şcolare şi mai sunt alte 3 unităţi şcolare în care sistemul este în curs de implementare. 
 
Târgoviştea este astfel printre primele oraşe din ţară care are implementat acest program de management educaţional susţinut integral de administraţia locală.
 
Imagini pentru catalog electronic economic adevarul targoviste
 
"În momentul în care am luat decizia oferirii gratuite a acestui program tuturor şcolilor din Târgovişte, deci părinţii nu plătesc absolut nimic, am avut în vedere responsabilitatea pe care o avem noi, ca administraţie publică locală, de a susţine şi de a contribui la eficientizarea procesului educaţional. Suntem conştienţi de faptul că educaţia reprezintă pilonul de bază pentru dezvoltarea sustenabilă a oricărei societăţi, iar toate investiţiile pe care le facem în acest domeniu, fie că vorbim de infrastructura şcolară, fie că vorbim de susţinerea financiară a proiectelor, a programelor care se derulează la nivelul şcolilor, au în vedere acest aspect", a anunţat viceprimarul Monica Ilie.
 
Astfel, dacă elevul primeşte o notă sau o absenţă, părintele este ţinut la curent în timp real, pentru că în următoarele minute primeşte o notificare pe telefon sau pe e-mail cu nota sau absenţa pe care a înregistrat-o copilul în ziua respectivă.
 
"Catalogul electronic este doar o componentă a programului, pentru că se pot realiza mult mai multe, se pot genera foile matricole, se poate întocmi orarul, se fac statistici care pot fi trimise direct la Inspectorat sau direct la noi, la Primărie, astfel că putem verifica în fiecare zi dacă a existat activitate pe platforma respectivă. De asemenea, pot fi trimise sms-uri către toţi părinţii în acelaşi timp din partea Inspectoratului Şcolar, din partea profesorilor sau din partea administraţiei publice locale. ”, a precizat viceprimarul Monica Ilie.
 
În afara catalogului electronic, programul conţine şi o bibliotecă virtuală, unde elevii pot accesa 500 de titluri de cărţi.
 
"În momentul în care am luat această decizie ne-am gândit la faptul că modernizăm actul didactic, că oferim soluţii de digitalizare, eliminăm şi multe acţiuni birocratice, iar cel mai mare efect sperăm să-l aibă asupra părinţilor, să scadă absenteismul şi să crească rata de promovabilitate la examenele naţionale pentru că astfel părinţii sunt mult mai implicaţi şi mult mai prezenţi în viaţa şcolii", a mai spus Monica Ilie. 
 
La acest moment sunt înregistrate deja peste 44.000 de note, peste 830 de conturi active pentru profesori şi aproximativ 4.000 de conturi active pentru părinţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: