Cât de eficient este multitasking-ul şi cum ne ajută muzica să ne concentrăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Youtube
FOTO: Youtube

Ştiinţa arată că doar 8% dintre oameni îşi ating efectiv obiectivele pe care şi le stabilesc. Potrivit Universităţii din Scranton, 92% dintre cei care au stabilit obiectivele de Anul Nou nu reuşesc niciodată să le atingă. Pe lângă o organizare riguroasă a traseului pe care îl are de parcurs, persoana care îşi atinge ţelul se concentrează ascultând muzică, spun cercetătorii.

Muzica ajută la concentrare, cred specialiştii. Aceştia susţin că muzica e o modalitate excelentă de a menţine concentrarea şi de a rămâne productiv în realizarea obiectivelor. Cheia este să experimentaţi mai întâi şi să găsiţi muzica potrivită care să vă ajute să vă concentraţi. 

Potrivit inc.com, un instrument bun de utilizat este Focus at Will, care foloseşte muzica orientată ştiinţific pentru a vă îmbunătăţi concentrarea. De asemenea, s-a dovedit că zgomotul de fond accentuează atenţia. Încercaţi Coffitivity, un instrument care emulează sunetele ambientale ale unei cafenele pentru a vă stimula creativitatea şi pentru a vă ajuta să lucraţi mai bine.

Muzica are nenumărate efecte asupra organismului nostru. Dintre acestea putem enumera scăderea tonusului emoţional, relaxare, stare de euforie, stimularea voinţei şi a iniţiativei, creşterea încrederii de sine. 

Muzica clasică este foarte armonioasă şi este indicată pentru studiu. Unele cercetări au arătat că muzica lui Mozart are efecte deosebite, stimulând performanţele intelectuale, fenomen numit deja „efectul Mozart”.

Cei care nu apreciază muzica clasică pot asculta ceva mai modern, dar cu un efect la fel de eficient, liniştitor: muzica ambientală. Se regăseşte de obicei în coloanele sonore ale filmelor.

Nu faceţi multitasking

Există un mit potivit căruia pentru a avea succes trebuie să realizezi urgent cât mai multe sarcini în acelaşi timp. De fapt, cei mai de succes oameni sunt foarte răbdători şi evită să jongleze cu mai multe lucruri în acelaşi timp. De fapt, cercetările spun că multitaskingul este un mit şi poate fi dăunător creierului nostru. 

Specialiştii spun că, atunci când vă împărţiţi atenţia asupra multor sarcini, pierdeţi de fapt din puterea de concentrare, scăzând astfel şi calitatea muncii. Pe lângă asta, atingerea obiectivelor va dura mai mult. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite