Câştigătorul-fantomă la 6/49 explică de ce n-a revendicat 3,62 de milioane de euro: „Am rupt biletele şi le-am aruncat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Grigore din Găeşti, câştigătorul-fantomă la loterie, ieşit la lumină după trei luni FOTO Ionuţ Dima
Marin Grigore din Găeşti, câştigătorul-fantomă la loterie, ieşit la lumină după trei luni FOTO Ionuţ Dima

Un fost consilier al Loteriei Române afirmă că unul dintre cei doi câştigători ai marelui premiu la Loto 6/49 din 30 decembrie 2015 ar fi fost inventat pentru ca şefii instituţiei să bifeze profitul. Imediat după lansarea acuzaţiei, a apărut public şi al doilea „milionar“ care susţine că a rupt biletul câştigător dintr-o neatenţie teribilă.

Una dintre cele mai neobişnuite situaţii din istoria Loteriei Române are ca punct de pornire o tragere specială la Loto 6/49 care a avut loc pe 30 decembrie 2015.

În urma extragerii bilelor din urnă, s-a stabilit că premiul cel mare, în valoare totală de peste 7 milioane de euro, va fi împărţit de doi câştigători care au reuşit să bifeze aceleaşi şase numere norocoase.

Oficialii Loteriei au mai anunţat atunci că ambii câştigători au jucat biletele care i-au făcut milionari la aceeaşi agenţie din orăşelul dâmboviţean Găeşti. Teoretic, fiecare dintre cei doi jucători urma să încaseze câte 16.161.917 lei, adică în jur de 3,62 de milioane de euro.

Cu toate acestea, până pe data de 29 martie 2016, adică în termenul celor 90 de zile calendaristice în care putea fi revendicat premiul, doar unul din găeşteni s-a prezentat la Loterie pentru a-şi încasa banii.

Acesta a ajuns la instituţie pe data de 14 ianuarie, dar nu a dorit să-i fie făcută publică identitatea. Din informaţiile parţiale comunicate de Loterie, bărbatul are în jur de 50 de ani, este un jucător fidel la Loto 6/49, „un om gospodar şi un familist convins“ şi a mai câştigat în trecut la loto un premiu în valoare de 600 de lei.

Al doilea jucător ar fi fost inventat

sorin constantinescu

Faptul că al doilea câştigător nu s-a prezentat a fost de natură să genereze o acuzaţie gravă. Autorul ipotezei este Sorin Constantinescu, fost consilier personal al lui Dan-Alexandru Ghiţă, fost director la Loteria Română. În prezent, Sorin Constantinescu este preşedinte al Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România.

„Nici nu-şi va ridica premiul vreodată pentru că nu există, a fost inventat. De la început am afirmat că omul care a câştigat, de fapt a pierdut jumătate din sumă. Nu se reportează suma respectivă, ci intră în contul Loteriei şi se face profit“, a spus Sorin Constantinescu (foto dreapta - Sursa: Mediafax), la Romania TV.

Loteria ameninţă cu darea în judecată

Ulterior declaraţiei lui Constantinescu, cei de la Loterie au replicat că cei care fac acuzaţii nefondate vor fi daţi în judecată.  

„Nu s-a prezentat câştigătorul biletului cu nr. 115, jucat în data de 22.12.2015, la ora 15:55:11. Ultima zi în care posesorul îşi putea ridica câştigul este 29.03.2016. Biletele de joc sunt nenominale şi nu cunoaştem identitatea câştigătorilor până când aceştia nu se prezintă cu biletele, în original. Cel mai mare premiu neridicat din istoria recentă a Loteriei este de 1,9 milioane de lei şi a fost câştigat la 30.12.2013“, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Tot după lansarea acuzaţiei de către Constantinescu, cel de-al doilea câştigător „a ieşit la lumină“. Este vorba despre un bărbat de 57 de ani din Găeşti, care se numeşte Marin Grigore, este strugar de meserie şi este localnic din Găeşti.


Agenţia din Găeşti unde au fost jucate biletele căştigătoare FOTO Ionuţ Dima

loterie gaesti

Bărbatul spune că s-a deconspirat pentru a apăra onoarea Loteriei. Varianta lui este că, dintr-o neatenţie teribilă, a consultat numerele câştigătoare greşite ulterior tragerii loto. „Eu, când m-am dus să verific numerele, auzind că au câştigat două persoane din Găeşti, m-am uitat pe geamul de la agenţie şi am văzut o combinaţie care am crezut eu că e câştigătoare, dar nu era cea corectă. Numerele câştigătoare erau afişate mai jos în geam. Atunci, m-am supărat în sinea mea, am rupt biletele şi le-am aruncat. Jucasem trei variante. Abia după vreo trei zile, mi-am dat seama că am bifat şi eu acele numere“, spune bărbatul.

„Nu dormeam noaptea“

Afirmaţiile acestuia ar putea explica şi coincidenţa rarisimă care a condus la câştigarea marelui premiu cu două bilete jucate la aceeaşi agenţie loto. Grigore spune că a completat talonul câştigător cu numerele postate în vitrina agenţiei, pe unul dintre biletele-model. Este posibil ca şi celălalt câştigător să fi recurs la aceeaşi metodă de a alege numerele, o practică întâlnită printre jucătorii la Loto.

Marin Grigore mai spune că a tăcut fiindcă i-a fost ruşine. „Am ţinut în mine trei luni de zile ca să nu râdă lumea de mine. Nu dormeam noaptea. Nu aveam ce să revendic, deşi ştiam că am câştigat. Am auzit că cineva a spus că nu au existat doi câştigători. Doamne, cum să nu fie!? Biletul a existat, dar nu mai e. Mă deranjează că se speculează tot felul de lucruri. Loteria a dat banii de fiecare dată. Că sunt fraier că am pierdut biletul nu e vina lor, e vina mea“, a comentat Marin.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite