Câştigătorii ICRA 2015, prezentaţi, astăzi, la Universitatea Valahia

Câştigătorii ICRA 2015, prezentaţi, astăzi, la Universitatea Valahia

Echipa de cercetători de la Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, formată din doi profesori şi doi studenţi i-a uimit pe americani

Câştigătorii locului I în finala concursului mondial de microrobotică desfăşurat la Washington State Convention Center din Seattle, USA, organizat în cadrul ICRA 2015 (International Conference Robotics and Automation) în perioada 26-30 mai 2015, vor fi prezentaţi publicului târgoviştean. Evenimentul are loc, marţi, de la ora 10.00.

 
Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Institutului de Cercetare Stiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară al Universităţii Valahia din Târgovişte. Cu această ocazie se vor prezenta caracteristicile echipamentului si se va face o demonstraţie pentru una din probele concursului.
 

 
Evenimentul este organizat de Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei şi Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică Multidisciplinară cu participarea sponsorului echipei, compania Advanced Technology Systems - ATS.
 
Echipa de cercetători de la Institutul de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologică din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, formată din doi profesori şi doi studenţi i-a uimit pe americani. Un dispozitiv de dimensiuni foarte mici, creat de ei în laborator le-a adus Locul I la cel mai prestigios concurs internaţional de microrobotică, ICRA 2015 (International Conference Robotics and Automation), desfăşurat la Seatle, SUA.
 
 
Câştigul este cu atât mai mare, cu cât a fost pentru prima dată când o echipă de cercetare din România participă la acest concurs, fiind şi singura din Europa Centrală şi de Est. 
 
 
Dispozitivul inventat de târgovişteni în laboratorul UVT constă într-un microrobot ce a fost construit şi pilotat automat în câmp magnetic. Microrobotul propriu-zis are dimensiunea mai mică de un sfert de milimetru şi evoluează într-o arenă cu lungimea de trei milimetri şi lăţimea de doi milimetri. Astfel de dispozitive mai există, însă nu la o scară atât de mică. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările