Carmen Dan, despre plângerea penală depusă de Orban: Premierului i se fabrică o situaţie penală. Liderul PNL nu e altceva decât o slugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că premierului „i se fabrică o situaţie penală“, referindu-se la plângerea depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului şi a lui Dragnea. Dan l-a caracterizat pe Orban drept o slugă şi a afirmat că Administraţia Prezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie. Întrabată dacă PSD ia în calcul suspendarea preşedintelui, a spus că „este o decizie care se va lua în partid“.

"Trăim acelaşi film pe care îl cunoaştem şi constat că premierului i se fabrică o situaţie penală. Constatăm cu surprindere că ar putea face obiectul unui dosar penal. Nu e în regulă. Cred că liderul PNL (Ludovic Orban, n.r.) care s-a gândit la această stragie nu e altceva decât o slugă. Îmi pare rău că există acest derapaj şi că instituţiile importante, Guvernul, Administraţia Prezidenţială, Parlamentul, nu sunt într-o uniune măcar când vorbim de interesul comun, cetăţeanul”, a declarat vineri ministrul Carmen Dan, aflată într-o vizită în Dâmboviţa.

Ea a mai afirmat că Administraţia Prezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie.

"Din păcate, constatăm cu îngrijorare că Administraţia Pezidenţială nu este ceea ce ar trebui să fie. Cred că e o constatare pe care o putem face toţi dacă suntem atenţi în plan politic şi social”, a mai spus ministrul de Interne.

Întrebată dacă PSD ia în clacul suspendarea preşedintelui, Carmen Dan a precizat că "este o decizie care se va lua în partid".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Liderul PSD a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declinat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite