Carantină într-o comună unde rata de infectare a ajuns la 9 cazuri la mia de locuitori. „Riscul epidemiologic, de o gravitate maximă”

Carantină într-o comună unde rata de infectare a ajuns la 9 cazuri la mia de locuitori. „Riscul epidemiologic, de o gravitate maximă”

Comuna dâmboviţeană Moţăieni intră în carantină, începând de duminică dimineaţă, rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 fiind de peste 9 la o mie de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a decis, sâmbătă după amiază, introducerea carantinei zonale în comuna Moţăieni din judeţul Dâmboviţa, care înregistrează cea mai mare rată de infectare din judeţ, într-unul dintre sate indicele de infectare depăşind 10 la o mie de locuitori. 
 
DSU a admis, sâmbătă, propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa privind introducerea în carantină a comunei Moţăieni. În localitate, satul Moţăieni înregistrează un indice de infectare 10,10 cazuri la mie locuitori iar în satul Cucuteni rata de infectare este de 5,88 la mie, iar „riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” consideră autorităţile. 
 
Astfel, localitatea intră în carantină zonală începând de duminică, 8 noiembrie, de la ora 5:00, pentru o perioadă de 14 zile.
 
Membrii CJSU Dâmboviţa au adoptat sâmbătă o hotărâre prin care propun carantinarea celor două sate ale comunei Moţăieni, respectiv satul Moţăieni şi satul Cucuteni. 
 
„Situaţia epidemiologică din U.A.T. Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, generată de coronavirusul SARS-CoV-2 a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de peste 9 cazuri la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare” se arată în propunerea adoptată de CJSU Dâmboviţa. 
 
Autorităţile din judeţ au propus carantinarea pentru 14 zile, începând de duminică, 8 noiembrie, de la ora 5:00. 
 
În comună a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele în spaţii publice, precum şi interzicerea activităţii cu publicul a agenţilor economici care desfăşoară activităţi de servire hrană sau de consum al băuturilor alcoolice sau nealcoolice, indiferent dacă activităţile se desfăşoară la interior sau exterior.
 

Localitatea are o populaţie de 1.995 de persoane.Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările