Calea ferată Târgovişte - Pietroşiţa, redeschisă după mai multe lucrări a infrastructurii CFR

Calea ferată Târgovişte - Pietroşiţa, redeschisă după mai multe lucrări a infrastructurii CFR

Linia CF Fieni - Petroşiţa a fost închisă în lună martie din cauza surpării taluzului şi erodării malului drept al râului Ialomiţa pe o porţiune de 150 m

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a redeschis circulaţia feroviară pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a terasamentului şi de stabilizare a apărării de mal executate între staţiile Fieni şi Pietroşiţa.

Lucrările de proiectare şi execuţie necesare redeschiderii liniei în condiţii de siguranţă au fost realizate de asocierea SC ISPCF SA/ SC GDO MOV IMPEX, în baza unui contract în valoare de 1,7 milioane lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fondurile proprii ale companiei.
 
Serviciul public de transport feroviar de călători din nordul judeţului Dâmboviţa va fi asigurat pe ruta directă Târgovişte - Pietroşiţa de cele 8 trenuri ale operatorului naţional CFR Călători, începând de marţi 25 septembrie 2018 şi de cele două trenuri ale operatorului privat Transferoviar Călători, din data de 30 septembrie 2018.
 
”Pentru informaţii actualizate, călătorii care circulă cu trenurile operatorului naţional de transport feroviar sunt rugaţi să consulte pagina de internet a CFR Călători sau să solicite informaţii la numerele de telefon 021 /9521.De asemenea, călătorii care folosesc serviciul public de transport feroviar al operatorului privat sunt rugaţi să consulte pagina de internet a Transferoviar Călători sau să solicite informaţii actualizate de la personalul de tren”, se arată într-un comunicat al CFR.
 
Linia a fost închisă în luna martie
 
Linia CF Fieni - Petroşiţa a fost închisă în lună martie din cauza surpării taluzului şi erodării malului drept al râului Ialomiţa pe o porţiune de 150 m, fenomen cauzat de ploile abundente şi de creşterea debitelor râului, care au afectat zona feroviară pe intervalul Fieni - Pietroşiţa.
 
Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările