Bunicuţa-karatistă din Târgovişte loveşte din nou. A câştigat un nou grad în stilul de arte marţiale Sei Budokai

Bunicuţa-karatistă din Târgovişte loveşte din nou. A câştigat un nou grad în stilul de arte marţiale Sei Budokai

Luiniţa a fost cea mai vârstnică dintre cei aproape 60 de participanţi la stagiu, exceptându-l, fireşte, pe maestrul de karate, ceea ce a stârnit un interes aparte

Luminiţa Mihai, în vârstă de 60 de ani, depăşeşte în continuare limite. După ce în luna mai a ieşit învingătoare la un semimaraton la care a parcurs 21,5 km, la sfârşitul săptămânii trecute a obţinut un nou grad în stilul de arte marţiale Sei Budokai în urma a patru zile de antrenamente şi lupte la peste 30 de grade Celsius.

"Stagiul internaţional susţinut de hanshi Leonardo Voinescu n-a fost uşor. Dar faptul că la sală, la Târgovişte, am fost <<tăbãcită>> la antrenamente, m-a ajutat să fac faţă. Nu m-am simţit menajată de colegii mult mai tineri", spune Luminiţa, care a obţinut tresa galbenă pentru centura albastră, nivel de grad 7 kyu. 
 
Ea a fost cea mai vârstnică dintre cei aproape 60 de participanţi la stagiu, exceptându-l, fireşte, pe maestrul de karate, ceea ce a stârnit un interes aparte. "Erau toţi cu ochii pe mine să vadă până unde pot să merg".
 
Examenul de grad a constat în tehnici de karate, tehnici de judo, kumite (sparing), luptă la sol şi program de forţă, toate derulate pe nisip, în soarele arzător. 
 
 
Nici măcar tălpile opărite din cauza unui incident personal nu au oprit-o, Luminiţa arătând o şi mai mare determinare în a se apropia mai mult de scopul său: centura neagră. 
 
"Eu şi sensei Staicu M. Viorel suntem mulţumiţi de rezultatele noastre, pentru că suntem fruntaşi conform spuselor lui Hanshi şi ale participanţilor străini la stagiu, Luminiţa fiind un exemplu de putere, forţă, rezistenţă şi ambiţie", a declarat prof. Staicu Viorel-Gabriel, antrenorul ei, care a participat la stagiu alături de câţiva dintre elevii săi de la Târgovişte.
 

Angela Dineţ (65 de ani) şi Luminiţa Mihai (60 de ani), din Târgovişte, s-au apucat de karate, iar antrenorul lor spune că pot ajunge uşor chiar şi în Cartea Recordurilor prin performanţa lor.

Cele două bunicuţe se antrenează în fiecare zi la Clubul Ager din Târgovişte. Angela s-a apucat s-au apucat recent de karate, de doar şase luni. Luminiţa este ceva mai experimentată: practică sportul de trei ani. Aproape zilnic aleargă până la 10 kilometri în jurul Stadionului „Eugen Popescu“ sau în Parcul Chindiei, iar la sală face 100 de sărituri coreene – o combinaţie între săritură şi flotare – considerate extrem de dificile.

Lecţia de viaţă a bunicuţelor karatiste

Deşi au 60, respectiv 65 de ani, Luminiţa şi Angela se simt ca la prima tinereţe. Angela a lucrat ca inginer în petrol. Spune că de multe ori uită câţi ani are, pentru că se simte mai tânără de când vine la sală. 


Ea mai spune că nu contează câţi ani ai dacă vrei să faci ceva cu adevărat. „Sportul mi-a plăcut, dar nu am avut vocaţia să îl practic. Care e secretul? Poţi ajunge şi la 100 de coreene şi la 100 de orice, numai să vrei. Să vrei şi să ai capacitatea de a-ţi programa mintea. Dacă îţi propui cu adevărat să rezolvi un lucru, îl rezolvi. Dacă porneşti la drum cu convingerea că vei reuşi, că deja eşti la punctul final cu ţelul deja îndeplinit, vei ieşi învingător“, mai spune bunicuţa.

“Sănătatea ne-o facem dacă vrem” 

Luminiţa, cu cinci ani mai tânără şi ceva mai experimentată, a lucrat 32 de ani ca sudor electric la Automecanica Moreni, dar când a văzut că are probleme cu greutatea corporală a început să îşi pună semne de întrebare şi a apelat la mişcare. De atunci petrece mai mult timp în sala de antrenament decât acasă. 

„În 2014 am rămas singură acasă, am început să mănânc, să pun pe mine şi nu prea îmi plăcea de nicio culoare. Am auzit de sensei, de antrenamente. Prima dată am venit pentru modelare corporală. Am zis să alerg şi după aceea am zis să mă bat şi eu cu băieţii. Mă cam ologesc, dar îmi place. E altceva. Îmi place, pentru că este o provocare. Sănătatea ne-o facem dacă vrem“, spune Luminiţa Mihai. 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: