UPDATE Bogdan Simion, arestat pentru 30 de zile. Concubina sa, în control judiciar

UPDATE Bogdan Simion, arestat pentru 30 de zile. Concubina sa, în control judiciar

Suspectul, care deţine şi calitatea de seretar adjunct în Biroul Permanent Judetean al PNL Dâmboviţa,  a încheiat astfel zeci de contracte de deratizare şi că modul de operare era atent studiat

Administratorul public al comunei Vulcana Pandele, din Dâmboviţa, a fost adus de mascaţi, în această noapte, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. El trebuie să răspundă unor acuzaţii extrem de grave, cum ar fi şantaj, abuz în serviciu şi infracţiuni conexe faptelor de corupţie.

 

UPDATE, 20 ianuarie: Andministratorul comunei Vulcana Pandele, Bogdan Simion, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar concubina acestuia a fost plasată sub control judiciar. Masură a fost luată de magistraţii dâmboviţeni şi nu este definitivă. Bogdan Simion este cercetat pentru şantaj şi abuz în serviciu, dar şi alte fapte conexe celor de corupţie.

UPDATE, 19 ianuarie: Potrivit IPJ Dâmboviţa, Bogdan Simion, administrator public al Primăriei Vulcana Pandele, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj şi abuz în serviciu. 

Anchetatorii spun că suspectul ar fi şantajat mai mulţi directori de şcoli, prin intermediul unei publicaţii online, pentru a încheia contracte de deratizare cu o firmă specializată, controlată, se pare, chiar de el, în unităţile de învăţământ. 
 
 
“Nu am finalizat percheziţia domiciliară, care se desfăşoară şi la sediul primăriei Vulcana Pandele. Ca mod de operare, am putea spune că suspectul a avut un mod de operare foarte minuţios pentru a-şi însuşi foloase necuvenite din activitatea pe care o desfăşura. Sub falsa identitate pe care o prezenta opiniei publice, de reporter, a solicitat informaţii de interes public de la unităţile şcolare de pe aza judeţului Dâmboviţa, informaţii care îi erau puse la dispoziţie, însă, aceasta, în mod simultan, administrând de facto o societate comercială ce avea ca obiect de activitate lucrări de deratizare, depunea o ofertă comercială, solicitând unităţilor şcolare să încheie cu societatea sa, contracte de deratizare. Foloasele pe care le obţinea erau administrate de acesta, numai că obiectul contractului de deratizare îl efectua folosind o forţă de muncă din cadrul Primăriei Vulcana Pandele. Persoanele respective erau folosite chiar şi în timpul programului, suspectul dispunând asupra modului în care aceştia puteau să se deplaseze pentru a efectua operaţiunea de deratizare”, a declarat  Adrian Ghirdoveanu, prim procuror delegat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte
 
În această dimineată au fost efectuate 7 percheziţii la sediul primăriei Vulcana Pandele, la domiciliul lui Bogdan Simion, administrator public, precum şi la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. 
 

 
“Sunt foarte multe contracte. Ştim că ele depăşeşc 50 de unităţi şcolare. Vom solicita instituţiilor care practicau acţuni de control pe linia acestor contracte de deratizare, pentru a ne comunica în mod concret câte unităţi au contracte de deratizare cu această societate. Nu cunoaştm valoarea exactă a prejudiciului. Nu putem şti cum erau efectuate lucrările şi cum se foloseau acele substanţe. Suspectul a profitat şi de faptul că la instituţia publică a avut montat un sistem de supraveghere video, pe care îl utiliza şi în interes propriu. Imaginile preluate de pe acest sistem erau preluate ulterior pe site-ul său”, mai spus procurorul.
 
Suspectul, care deţine şi calitatea de seretar adjunct în Biroul Permanent Judetean al PNL Dâmboviţa,  a încheiat astfel zeci de contracte de deratizare şi că modul de operare era atent studiat.
 
“Prestaţia jurnalistică a celor două angajate ale sale era minuţşios dirijată de acesta, articolele erau dictate efectiv, urmând să fie publicate în forma pe care o dorea. Au fost audiate peste 30 de persoane. foarte multe persoane vătămate au depus astăzi plângeri pentru infracţiunea de şantaj. Sunt cu precădere persoane care conduc unităţi de învăţământ. Noi suntem cu cercetările în derulare. Peste 100 de poliţişti au lucrat alături de noi”, a adăugat Adrian Ghirdoveanu.
 

Neagă şantajul

 
Suspectul a fost extrem de relaxat la sosirea la Parchet şi a declarat că, în opinia sa, nu este vorba de şantaj în cazul de faţă, iar că firma sa de deratizare şi-a făcut treaba în şcoli.
 
“Nu sunt acuzat de şantaj. Sunt acuzat de abuz în serviciu pentru că l-am amendat pe mafiotul Anton Rădulescu.  Nu ştiu câte contracte de deratizare am. Nu foarte multe. Am realizat acele lucrări. Toate contractele au fost obţinute prin ofertă, corect, exact ca şi în primul dosar, când m-au cercetat pentru şantaj şi s-a dat clasarea cauzei. Fapta nu există” Bogdan Simion in curte cand  spune ca nu a santajat pe nimeni
 
Vecinii administratorului Bogdan Simion spun că avea un comportament agresiv faţă de localnici.
 
La Inspectoraul Şcolar Dâmboviţa au fost verificare, în această diminieaţă, corespondenţele dintre instituţie şi siteul respectiv de ştiri, însă, instituţia transmite, printr-un comunicat de presă, că niciun angajat al său nu este vizat de anchetă.
 
Astăzi au fost audiate peste 30 de persoane, unele dintre ele chiar angajaţi ai Primăriei Vulcana Pandele, pe care administratorul Bogdan Simion i-a folosit în acţiunile de deratizare. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
 
Bogdan Simion va fi cercetat în libertate pentru infracţiunea de şantaj la primari
 

Cercetat într-un alt dosar de şantaj

 
Politician şi om de afaceri, Bogdan Simion (43 de ani) este suspectat că, în perioada noiembrie 2012 - martie 2013, ar fi şantajat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cu scopul de a-i determina să încheie contracte de publicitate. Oamenii legii susţin că Simion ar fi cerut între 200 şi 500 de lei lunar pentru un singur contract.
 
Conform Poliţiei Române, consilierul local din comuna Vulcana-Pandele ar fi contactat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa, cărora le-ar fi propus să încheie contracte de publicitate. Cum aceştia au refuzat, Simion ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i forţa pe primar să îi dea bani prin contracte de publicitate. Ulterior, spun poliţiştii, pentru a evita publicarea altor astfel de articole pe ziarul online deţinut de Bogdan Simion, mai mulţi primari care ar fi fost şantajaţi ar fi fost de acord să încheie contractele de publicitate, iar articolele denigratoare ar fi fost înlocuite cu cele pozitive. 
 
El a fost atunci reţinut pentru 24 de ore.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările