Biserici jefuite în Săptămâna Mare de doi indivizi. Hoţii au avut un ghinion teribil

Biserici jefuite în Săptămâna Mare de doi indivizi. Hoţii au avut un ghinion teribil

Două biserici din localitatea dâmboviţeană Hulubeşti şi una din Ludeşti au fost prădate în Săptămâna Mare de doi indivizi. Unul dintre ei a fost prins de poliţişti, iar al doilea este căutat şi acum.

Hoţii au ţintit cutia milei în fiecare Biserică, însă ghinionul lor a fost că nu au găsit mare lucru. Poliţiştii din Găeşti i-au identificat foarte repede pe autori, unul fiind deja prins.
 
Martorii au sunat la 112, iar la faţa locului au sosit mai multe echipaje de la poliţie. Criminaliştii strâng probe pentru a da de urmele făptaşilor. Cel mai probabil, indivizii au pătruns pe geamul sfântului lăcaş, iar din interior au furat doar câteva zeci de lei
 
Localnicii sunt uluiţi de gestul celor doi hoţi şi nu înţeleg de ce ar face cineva aşa ceva în Săptămâna Mare şi pentru atât de puţin, însă se bucură că hoţii au avut un ghinion teribil, reuşind să fure doar câteva zeci de lei şi mai multe mătănii.
 
„La de 22 aprilie poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că în aceeaşi zi, persoane necunoscute au sustras 150 de lei din incinta a 3 biserici. În urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi principalii bănuiţi, doi bărbaţi de 26, respectiv 39 de ani, din Ludeşti. Unul dintre aceştia se sustrage cercetărilor. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de furt calificat”, arată IPJ Dâmboviţa.
 
Pe de altă parte, pagubele materiale produse lăcaşurilor de cult sunt importante pentru că hoţii ar fi intrat pe geam.
 
În total, sumele furate din cele patru biserici nu depăşesc 170 de lei. 
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă 5 ani după gratii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: