Bacalaureat 2015 Limba Română Dâmboviţa. “Mi-am lăsat toate muncile câmpului pentru a o susţine la examen pe fata mea”

Bacalaureat 2015 Limba Română Dâmboviţa. “Mi-am lăsat toate muncile câmpului pentru a o susţine la examen pe fata mea”

La proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2015 Limba Română, în judeţul Dâmboviţa din cei 3944 de elevi înscrişi au absentat 150.

Bacalaureat 2015 Limba Română Dâmboviţa. Cei mai mulţi dintre liceenii din Dâmboviţa au spus, la ieşirea din sălile de examen, că subiectele au fost accesibile, mai ales pentru cine a învăţat cât de cât. Au fost şi elevi care au avut parte de sprijin total din partea părinţilor, care au lăsat chiar şi muncile agricole pentru a-şi susţine odraselele la examenul maturităţii.

 
Chiar şi elevii care au ieşit după doar o oră şi jumătate au spus că subiectele au fost uşoare. “A fost uşor pentru cei care au învăţat. A picat la al treilea subiect Marin Preda”
 

 
În clădirile Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” au fost programaţi elevi de la mai multe licee din judeţ, printre care Seminarul Teologic sau Liceul “Udrea Băleanu” din Băleni, zonă unde principala activitate a sătenilor este gricultura. Aşa se face că mulţi părinţi au lăsat muncile câmpului şi au venit la liceu pentru a-şi susţine odraslele.
 
“Emoţii am avut, e normal. De la 8 am venit cu ea de la Băleni. Am încredere că a făcut ceva bine, pentru că s-a pregătit destul. Noi am susţinut-o mereu şi mergem înainte. Mi-am lăsat toate muncile câmpului pentru a o susţine la examen”, ne-a spus un bărbt din Băleni.

Toate informaţiile importante despre BACALAUREAT 2015 la română, în acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română. Rezolvări, barem

Bacalaureat 2015 Limba Română Dâmboviţa. Susţinuţi de părinţi

 
Împreună cu tatăl său a venit şi Cristina, o tânără care a terminat Seminarul Teologic din Târgovişte. “Sunt foarte fericită. A fost bine. M-am descurcat mai ales la subiectul trei, la Moromeţii. Nu pot să spun ce notă voi lua, până nu se confirmă. Sper să iau mai mult de şapte. Cel puţin 8,50. Am avut emoţii, dar  a ieşit bine”, ne-a spus Cristina. Mai mari emoţii a avut, însă, tatăl sau, care a aşteptat-o trei ore.
 
 
“Eu am avut mai multe emoţii decât ea. Eu i-am spus de aseară că o să pice Moromeţii. Acum e fericită fata mea că fost uşor”, ne-a spus tatăl său.
 

 
“Foarte uşor a fost. Nici nu mai ştiu ce subicete au picat. Nu pot să spun acum că mă grăbesc. Cred că am luat nota şapte”, ne-a spus Andreea, din Târgovişte
 
 
“A fost simplu. A picat din tot ce s-a putut învăţa în anul şcolar. A picat Ion Creangă, Marin Preda”, Silviu Coman, Bilciureşti.
 
Un elev de la Liceul Nr. 2, din Târgovişte, s-a grăbit atât de tare să ajungă la examen, încât s-a gândit să lase un mesaj pe maşină pentru poliţiştii care s-ar fi gândit să îi dea o amendă pentru a parcat neregulametar maşina.
 

Bacalaureat 2015 Limba Română Dâmboviţa: doi eliminaţi şi un caz medical

 
La Proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2015 Limba Română, în judeţul Dâmboviţa din cei 3944 de elevi înscrişi au lipsit 150. Au rămas în concurs 3.794, din care doi elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă cu telefonul şi, repsectiv, copiuţa clasică. De asemenea, a mai fost un caz medical, la Colegiul Economic, unde un elev a solicitat ambulanţa după ce i s-a făcut rău în timpul examenului. 
 
În judeţul Dâmboviţa, la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea scrisă, s-au înscris 4.393 de candidaţi, din care, din seria curenta 3.662, iar din seriile anterioare, 731. În judeţul Dâmboviţa există 13 centre de examen în care vor fi corectate lucrările şi două centre de evaluare zonale, unul la Liceul de Arte "Bălaşa Doamna" şi la Liceul "Petru cercel", ambele din Târgovişte.
 

Subiecte Bacalaureat 2015, română, profil Real


 
 
 
Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat a debutat cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) la care, în Dâmboviţa au fost programaţi, 1.928 de candidaţi. În primele două zile ale aceste probe, au absentat 73 de candidaţi, iar un candidat de la Liceul Tehnologic Petrol Moreni a fost eliminat în prima zi, deoarece nu a respectat metodologia de concurs şi a intrat în sala de examen cu telefonul mobil.
 

Subiecte Bacalaureat 2015 Română, Uman


 
 
 

CALENDAR  Bacalaureat 2015

BAC. 2015. Sesiunea iunie-iulie  

 
25 – 29 mai        Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
29 mai               Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
8 - 10 iunie         Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A 
10 - 12 iunie       Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
15 – 19 iunie       Evaluarea competenţelor digitale – proba D
22 - 26               Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
29 iunie              Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie              Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
1 iulie                 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie                 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) D) – probă scrisă
6 iulie                 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie                 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 - 9 iulie            Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie               Afişarea rezultatelor finale 
 

Bacalaureat 2015. Sesiunea august-septembrie  

 
13 – 17 iulie       Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
17-18 august      Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
17-18 august      Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18 -19 august     Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
20 - 21 august    Evaluarea competenţelor digitale – proba D
24 august           Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă 
25 august           Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă 
26 august           Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
28 august           Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
31 august           Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00) 
1-2 septembrie   Rezolvarea contestaţiilor 
3 septembrie     Afişarea rezultatelor finale
 

 

Bacalaureat 2014. Cifre

 
În total, în 2014, în Dâmboviţa au fost 4.056 elevi dâmboviţeni care s-au înscris la Bacalaureat, dintre care 876 au fost din promoţiile anterioare. În 2014, promovabilitatea a fost de 50,63%, iar în 2013, de 46,79%.
 
În judeţul Dâmboviţa, în 2014, au susţinut examenul de bacalaureat 3.830 de candidaţi, iar dintre aceştia 1.939 au promovat. Zece candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, iar 226 de absolvenţi de liceu nu s-au prezentat la probele bacalaureatului. 
  
Liceul cu cele mai bune rezultate din Dâmboviţa a fost Colegiul Naţional "Enachita Vacarescu” din Târgovişte, unde 95,33% dintre absolvenţi au luat bacalaureatul, acesta fiind urmat de Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" din Târgovişte, cu o promovabilitate de 94,85% şi de Colegiul Naţional "Constantin Carabella” din Târgovişte, cu un procent de 88,69. La polul opus, liceele cu cele mai slabe rezultate sunt Liceul Auto din Târgovişte şi Liceul Tehnologic din Tărtăşeşti, unde procentul de promovabilitate este de 4,17. 
  
În judeţul Dâmboviţa, la examenul de Bacalaureat 2014, nu au existat licee cu niciun promovat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările