Avocat mort într-un accident, după audieri care au durat aproape 20 de ore, la DIICOT Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu, în vârstă de 69 de ani, din Târgovişte, a murit după ce a intrat cu maşina într-un TIR. Accidentul a avut loc miercuri, 4 dcembrie. Colegii săi spun că bărbatul era obosit, după audieri de aproape 20 de ore la DIICOT şi, cel mai probabil a aţipit şi a intrat cu maşina într-un camion.

„Am stat alături de el la audieri aproape 20 de ore, la DIICOT Târgovişte. Era un dosar mare, cu foarte multe persoane care aveau calitatea de martori, au fost audiate 70 – 80 de persoane şi a trebuit să stăm până dimineaţa, până au fost audiaţi toţi. Noi credem că din cauza oboselii s-a întâmplat. A aţipit la volan şi a intrat cu maşina într-un camion. Avea 69 de ani. După 47 de ani de avocatură să termini aşa, e mare păcat”, a declarat Nicolae Pană pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, avocatul Moldoveanu a venit la sediul DIICOT Târgovişte miercuri la ora 10 dimineaţa şi a plecat joi după ora 6.00, a doua zi, iar accidentul a fost produs în apropierea casei.

Avocatul decedat, Ernest Andrei Moldoveanu, a fost decanul Baroului Dâmboviţa două mandate, respectiv opt ani.

Colegii săi sunt devastaţi

Andrei Moldoveanu era un om bun, un coleg căruia nu aveai ce să îi reproşezi, unul dintre cei mai experimentaţi avocaţi litiganţi din Dâmboviţa, spune avocatul GAbriel Cioacă.

„Acum 20 de ani, când am intrat în avocatură, era decanul Baroului. A rămas pentru mulţi dintre noi. în continuare Domnul Decan. Nu am fost foarte apropiaţi, dar i-am purtat întotdeauna un imens respect, poate şi pentru că a fost unul dintre cei care, pe noi cei din generaţia nouă, ne-a primit în profesie cu nedisimulată bucurie, ne-a îmbărbătat, ne-a felicitat, ne-a descreţit frunţile, atunci când de prea multă concentrare, uitam să şi zâmbim. Tot timpul cu o blândeţe de care doar un om bun e în stare. Din păcate, stresul, poate oboseala, după zeci de ore în care şi-a respectat profesia, asistându-şi clienţii la audieri (şi aici poate cei care organizează tipul ăsta de anchetă au ochi să citească sau urechi să audă şi să nu ne mai considere duşmani), au făcut ca astăzi să vorbim despre Domnul Decan Moldoveanu la timpul trecut”, spune acesta. 

Imagine indisponibilă

   

Reacţie a Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România

Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România transmite că a fost „o oră nefirească pentru audieri”,în principiu, justiţia fiind diurnă.

Reprezentanţii CUNB din România spun că au încercat să se informeze şi să analizeze circumstanţele care au impus acest program de lucru în privinţa anchetei penale.

„Nu putem afirma acum, fără o cunoaştere a particularităţilor cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităţilor ori au la bază aspecte ce ţin de specificitatea cazului şi care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituţională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaţilor, este greu acum să punem acest trist şi grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreţ al autorităţilor sistemului judiciar faţă de munca avocatului. Nu cunoaştem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaţilor ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecţii sau martorii asistaţi de avocaţi. Ştim însă că în principiu, justiţia este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive”, mai arată CUNB din România.

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu, în vârstă de 69 de ani, din Târgovişte, a murit după ce a intrat cu maşina într-un TIR. 

Colegii săi spun că bărbatul era obosit, după audieri de aproape 20 de ore la DIICOT, unde era un dosar în care circa 80 de persoane au fost audiate. 

Cel mai probabil, avocatul a aţipit la volan şi a intrat cu maşina într-un camion.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite