Aviotratamente şi dezinsecţie la sol, la Târgovişte, în perioada următoare, pentru combaterea insectelor de disconfort

Aviotratamente şi dezinsecţie la sol, la Târgovişte, în perioada următoare, pentru combaterea insectelor de disconfort

Primăria Municipiului Târgovişte informează că în perioada 23 – 27 iunie, în intervalul orar 05.30 – 10.30, se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort  (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).

 
„În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină), la termenul menţionat, acţiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activităţi. Se vor folosi substanţe din divizia Bayer şi avizate de Ministerul Sănătăţii Publice. Combaterea dăunătorilor se va realiza cu insecticidul K-othrine Profi EC 250 şi  Solfac Trio EC 200, insecticid formulat special pentru avio-tratamente şi aplicare ULV. Produsele nu sunt dăunătoare pentru oameni şi nici pentru mediul înconjurător, însă sunt toxice pentru albine şi organismele acvatice. Pentru evitarea intoxicaţiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanţă de 10 kilometri faţă de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat păşunatul şi consumul de fructe în zonele supuse tratamentului”, precizează Primăria Târgovişte.
 
De asemenea, administraţia locală, prin Direcţia de Salubritate, va efectua în perioada 25 - 30 iunie 2019, a doua acţiune de dezinsecţie la sol pe domeniul public (parcuri şi locuri de joacă).
 
Dezinsecţia are ca scop combaterea insectelor zburătoare şi târâtoare în stadiul de larvă şi adult (ţânţari, muşte, căpuşe etc) cu substanţe chimice specifice.
 
„Substanţele folosite în acţiunile de dezinsecţie sunt: SOLFAC TRIO, FASTAC ACTIV, FENDONA, substanţe ecologice omologate de Ministerul Mediului, Sănătăţii şi Silviculturii. Acţiunea se desfăşoară în intervalul orar 22.30 – 05.30 şi vizează parcurile şi locurile de joacă din Microraioanele de pe raza Municipiului Târgovişte. Rugăm apicultorii să ia măsurile ce se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acţiunii. Acest program ar putea fi modificat în situaţia în care condiţiile meteo vor fi neprielnice şi nu vor permite desfăşurarea acţiunii de dezinsecţie”, a precizat Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: