Averea fabuloasă a judecătorului Stan Mustaţă: terenuri şi în Bezdead, Dâmboviţa

Averea fabuloasă a judecătorului Stan Mustaţă: terenuri şi în Bezdead, Dâmboviţa

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, are  trei terenuri intravilan, în suprafaţă totală de aproape 1.200 de metri pătraţi, din care două sunt în Bucureşti şi unul în comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa FOTO Mediafax

Lovitură de teatru la Curtea de Apel din Bucureşti. Judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de procurorii DNA. El este suspectat că ar fi pretins bani şi bunuri pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţei. Ancheta ar fi pornit după ce magistratul ar fi fost interceptat telefonic. DNA a cerut deja Consiliului Superior al Magistraturii avizul pentru reţinerea judecătorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, are, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2013, citată de Mediafax, trei terenuri intravilan, în suprafaţă totală de aproape 1.200 de metri pătraţi, din care două sunt în Bucureşti şi unul în comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa.
 
Magistratul mai are două case în Bucureşti, de 91,8 metri pătraţi şi, respectiv, 91 de metri pătraţi, precum şi o casă de vanţă în Bezdead.
 
De asemenea, judecătorul are două autoturisme - un Ford Scorpio, cumpărat în 1989 şi un BMW 320, cumpărat în 2007, ambele fiind second hand.
 
Stan Mustaţă a obţinut, din salariul de judecător, în anul fiscal anterior declaraţiei de avere, venituri de 113.574 de lei, precum şi 28.000 de lei, ca profesor la Şcoala nr. 3 din Sectorul 1 al Capitalei.
 
În declaraţia de interese, tot din iunie 2013, Stan Mustaţă a notat că are 100 de acţiuni la SIF Muntenia, în valoare de 100 de lei.
 

Citeşte şi:

 
Judecătorul Stan Mustaţă, care face parte din completul care îl judecă pe Dan Voiculescu în dosarul „ICA”, şi grefiera Mariana Curea au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.
 
 
Fondatorul Partidului Conservator a atacat, marţi, dur Direcţia Naţională Anticorupţie, care a dispus reţinerea magistratului Stan Mustaţă, cel care îl judecă în dosarul ICA. Judecătorul este acuzat că a luat mită în şase dosare pentru a da soluţii favorabile. Atacul lui Voiculescu s-a produs înainte ca DNA să anunţe că printre dosarele lui Mustaţă nu se numără şi cel în care este judecat Dan Voiculescu.
 
 
Dan Voiculescu a depus o sesizare la Parchetul General prin care a cerut să se facă o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a precizat că acţiunea de marţi a procurorilor este o presiune asupra judecătorului Stan Mustaţă care urma să dea o sentinţă în dosarul ICA. Magistratul Mustaţă a fost ridicat în această dimineaţă de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la audieri. Ulterior, acesta a fost pus sub urmărire penală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: