Autorităţile au ucis toţi porcii din două gospodării din Dâmboviţa. Numărul total al focarelor de pestă a ajuns la 35

Autorităţile au ucis toţi porcii din două gospodării din Dâmboviţa. Numărul total al focarelor de pestă a ajuns la 35

Centrul  Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit, miercuri, în urma confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în două gospodării.

Virusul a fost confirmat în localitatea Racoviţa - comuna Bucşani. 
 
„În scopul  adoptării planurilor de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi pentru a aproba deciziile de plasare sub supraveghere, de informare a cetăţenilor şi de instaurare a zonelor de protecţie şi supraveghere. Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din focar, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localităţi”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 
Autorităţile ne aduc învedere că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale.
 
„Solicităm sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia.  De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat. Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social”, se mai arată în document.
 
Acesta este cel de-al 35-lea focar de pestă porcină depistat în Dâmboviţa.
 
În Judeţul Dâmboviţa au fost plătite despăgubiri pentru  2 exploataţii afectate în valoare de 23.410 de lei, conform informării oficiale a ANSVSA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: