Atenţie mare în Munţii Bucegi: doar trei trasee sunt practicabile. Celelalte sunt închise din cauza zăpezii

Atenţie mare în Munţii Bucegi: doar trei trasee sunt practicabile. Celelalte sunt închise din cauza zăpezii

Singurele trasee deschise, dar nu fără consultarea prealabilă a Salvamontului, sunt Padina-Valea Dorului, Peştera-Piatra Arsă şi Peştera-Babele

Zăpada mare din zonă montană şi instabilitatea climatica din ultima perioadă ţin închise în continuare cele mai multe trasee montane din Munţii Bucegi, din judeţului Dâmboviţa. Echipa Salvamont Dâmboviţa a evaluat starea traseelor montane şi grosimea stratului de zăpada pentru a lua o decizie corectă şi a oferi informaţii precise celor care doresc să parcurgă anumite trasee din Bucegi în această perioadă.

 
Singurele trasee deschise, dar nu fără consultarea prealabilă a Salvamontului, sunt Padina-Valea Dorului prin Şaua Laptici (marcaj bandă roşie), Peştera-Piatra Arsă (marcaj bandă albastră) şi Peştera-Babele (tot pe marcaj bandă albastră), traseu deschis sâmbătă după o campanie amplă de muncă voluntară în zona săritorii  "Cimitirul Elefanţilor" de pe Piciorul Babelor, unde zăpada acumulată a fost degajată cu lopeţile de avalanşă, astfel încât turiştii să poată traversă pasajul respectiv în deplină siguranţă.  
 

 
"Recomandăm tuturor turiştilor, dornici de drumeţie, schi sau alte sporturi de iarnă să se informeze din timp asupra traseelor parcurse şi a evoluţiei vremii, precum şi să aibă în dotare echipament montan corespunzător sezonului de iarnă. Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa va stă la dispoziţie 24h din 24 şi poate fi contactat direct pe telefonul serviciului 0726686685", se arată într-o informare a Salvamont Dâmboviţa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările