Aroma bucătăriei greceşti pe meleaguri dâmboviţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţiile culinare ale grecilor sunt reprezentate în Târgovişte la restaurantul Mykonos. Numit după cea mai frumoasă insulă din Grecia, localul oferă mâncăruri şi băuturi specifice atât culturii elene, cât şi culturii româneşti.

Acordurile muzicii greceşti te întâmpină de cum treci pragul restaurantului Mykonos, din Micro IV. Acolo, târgoviştenii descoperă un colţ din minunata Grecie, cu mâncărurile şi băuturile tradiţionale. Restaurantul a fost deschis anul trecut, are 70 de locuri şi este deschis zilnic între orele 9.30-22.30. „L-am deschis de un an de zile, dar l-am reamenajat de curând. Nu am făcut publicitate pentru că cea mai bună reclamă, cred eu, o fac clienţii, cei care au venit la noi, au văzut ce oferim şi au plecat mulţumiţi. Avem mulţi clienţi. Ba chiar mai mult decât atât, unii spun că au venit clienţi şi au plecat prieteni”, spune Ştefan Bratu, patronul localului. Aceasta este una din reţetele succesului pentru că cei care au gustat din preparatele greceşti revin cu plăcere în restaurant. „Sunt client fidel al restaurantului încă de când s-a deschis. Am venit şi nu am mai plecat. Îmi place să mănânc aici şi să beau un vin bun”, mărturiseşte zâmbind Daniel Bărbuş, unul dintre clienţii fideli ai localului.

Zece ani de experienţă în bucătăria grecească
Ideea restaurantului a venit  pentru că patronii au lucrat mai mulţi ani în acest domeniu. „Eu şi soţia mea am lucrat zece ani în restaurante cu specific grecesc, cinci ani în Grecia şi cinci ani în Germania, unde naşii noştri au un restaurant cu acelaşi nume. De aici şi ideea de a numi Mykonos restaurantul nostru din Târgovişte, pentru că aşa se numeşte şi restaurantul lor. În plus, insula Mikonos este una dintre cele mai frumoase din Grecia. Am zis să încercăm să aducem şi la noi în oraş o parte din acest paradis. Soţia mea este cea care pregăteşte mâncarea, pentru că are experienţă în bucătăria grecească”, destăinuie Ştefan Bratu.
Meniul restaurantului este format atât din preparate cu specific grecesc, cât şi mâncăruri tradiţionale româneşti. „Ne-am gândit să nu ne rezumăm doar la feluri de mâncare greceşti, ci să pregătim şi specialităţi româneşti, pentru că, în cele din urmă, clienţii noştri sunt români. Pregătim celebra salata tzatziki, ciorbă ghiuvarlakia, asemănătoare cu cea de perişoare, soutzukakia - chifteluţe din muşchi de porc, fructe de mare şi multe altele. Avem vinuri greceşti, Kritikos şi Retsina, dar şi tăria lor foarte cunoscută, Uozo”, prezintă patronul o parte din meniu.
Cei care doresc să petreacă la ocazii speciale sunt bine-veniţi la Mykonos, unde se organizează şi mese festive.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite