Are un sindrom extrem de rar, dar a devenit luptător de wrestling: „Unii copii s-au speriat de mine“

Are un sindrom extrem de rar, dar a devenit luptător de wrestling: „Unii copii s-au speriat de mine“

Zion Clark FOTO: dailymail.co.uk

Povestea unui bărbat în vârstă de 22 de ani, care s-a născut fără picioare, a făcut înconjurul lumii. Acesta a dat dovadă de o tărie de caracter ieşită din comun, reuşind să îşi pună în aplicare un vis: acela de a deveni un luptător profesionist de wrestling.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zion Clark, 22 de ani, din Ohio, SUA, dezvăluie că vrea să fie cel mai bun luptător de wrestling din lume.
 
S-a născut fără picioare din cauza unei afecţiuni extrem de rare, numită „sindromul de regresie caudală”. Asta nu l-a dat înapoi, ci l-a convins să facă ceva în viaţă. A ajuns să se lupte în ring şi să se antreneze de două ori pe zi, şase zile pe săptămână.
 
El a explicat pentru dailymail.co.uk că a fost adesea batjocorit de mic pentru că nu avea picioare. Mama sa adoptivă, Kimberlii, a fost întotdeauna alături de el.
 
„Am început să mă antrenez încă din clasa a doua. Când eram foarte mic, în primele câteva meciuri, nu ştiam ce să fac şi nici adversarul meu nu ştia cum să se lupte cu mine. 

Unii copii s-au speriat de mine. Între timp mi-am adaptat stilul. Mi-a luat ani ca să învăţ ce şi cum să fac. 

Acum mă antrenez de două ori pe zi, aproximativ şase zile pe săptămână. Sportul acesta a ajuns un stil de viaţă pentru mine. Să fi născut fără picioare nu m-a oprit să fac lucrurile pe care vreau să le fac”, a spus Zion. 
 

SURSA VIDEO: dailymail.co.uk 
 
Ce este sindromul de regresie caudală? 
 
Sindromul de regresie cronică este o tulburare congenitală rară. Apare atunci când coloana vertebrală inferioară nu se formează complet înainte de naştere.  
 
Poate afecta partea inferioară a spatelui şi a membrelor, a sistemului tractului gastro-intestinal şi a sistemului tractului urinar. 
 
Această afecţiune poate cauza şi alte probleme grave de sănătate, cum ar fi probleme respiratorii, probleme urinare şi scolioză. 
 
Sincromul afectează o cincime din 100.000 de bebeluşi.  
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: