Aproape 4800 de elevi dâmboviţeni au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Sunt 4774 de elevi înscrişi la probele scrise. Pentru proba de astăzi, cea de Limba şi Literatura Română, sunt 4659 de elevi înscrişi. Vom vedea la finalul zilei care va fi situaţia exactă a prezenţei. Pentru evaluarea elevilor au fost înfiinţate 15 centre de examen şi trei centre zonale”, a declarat Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa. 

Potrivit reprezentanţilor ISJ, se consideră promovat la examenul de bacalaureat, elevul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, şi a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase.

Astăzi, la examenul de limba română, elevii au primit trei subiecte. Primul a constat într-un text literar studiat sau la prima vedere, în cel de-al doilea subiect elevii au fost nevoiţi să să argumenteze în 15 - 30 rânduri, un text critic, iar la ultima cerinţă, au conceput un eseu pe o temă legată de una dintre operele studiate.

Calendarul examenului de Bacalaureat

Mâine va avea loc proba scrisă la Limba si literatura maternă, pe 30 iunie proba obligatorie a profilului, pe 1 iulie, proba la alegere a profilului, iar pe 3 iulie se vor afişa rezultatele parţiale şi se vor putea face contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările