Andra, show la „Românii au talent“ cu video-microfonul inventat de dâmboviţeanul care a crescut la orfelinat

Andra, show la „Românii au talent“ cu video-microfonul inventat de dâmboviţeanul care a crescut la orfelinat

Invenţia lui Liviu Minescu a fascinat-o pe Andra care a cântat o melodie la microfonul "minune" FOTO Ionuţ Dima

Juraţii de la Românii au talent l-au trimis în etapa următoare pe Liviu Minescu, dâmboviţeanul de 55 de ani care a crescut la orfelinat şi care a ajuns să aibă acum 50 de inveţii brevetate la OSIM. Bărbatul a primit trei de "DA".

 
În cadrul emisiunii, Liviu Minescu şi-a prezentat video-microfonul inventat chiar de el. Invenţia a fascinat-o pe Andra care a cântat o melodie la microfonul "minune". Dâmboviţeanul a primit "DA" din partea Andrei, a lui Florin şi a lui Andi, în timp ce Mihaela Rădulescu nu a considerat că invenţia merită un vot.
 


 
Liviu Minescu, originar din Argeş, a avut o copilărie zbuciumată însă s-a luptat cu viaţa, iar acum este unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori de ansamble, microfoane cu memorie internă, baterii. Cele mai cunoscute realizări ale sale sunt diplomatul cu energie electrică şi microfonul capabil să filmeze şi să stocheze mii de melodii.
 


“Diplomatul se poate încărca de la soare. Dacă vreau să mă duc undeva la un chef şi am nevoie de curent, am muzică non-stop toată ziua. Pe timp de noapte, cu energia acumulată mă descurc toată noaptea fără probleme. Ideea am avut-o de pe vreme lui Ceauşescu, atunci când se oprea curentul foarte des. Am făcut un montaj din acumulatori şi este foarte puternic”, ne-a spus Liviu Minescu.
 

Baterie în cutie de Iphone

 
“Am inventat diplomatul cu energie electrică, dar în curând va rămâne istorie pentru mine. Am proiectat acum într-o cutie de Iphone o minibaterie de 2.20. Am luat cutia, am demontat-o, am montat piesele în ea, am pus panourile solare şi am asamblat-o cu totul. Vreau acum să creez astfel de invenţi din ceva din ce în ce mai mic. Nu ştiu acum să vă spun, dar la mine asta e tendinţa. Folosesc tranzistoare, tranformatoare şi panouri solare, tot ce prind”, spune dâmboviţeanul.
 
Liviu Minescu nu are studii de specialitate. A terminat Liceul Industrial Nr 4, la Târgovişte. A fost şi este un hobby pentru el, dar tot ce ştie a învăţat de profesorii din liceu.
 

Video microfon

 
Mai are la activ două microfoane wirelles care funcţionează ca nişte harduri care înmagazinează mii de melodii, cântă singure, dar şi filmează. Au inclusiv motoare de căutare a melodiilor.
 
“Vreau acum să fac cele mai tari microfoane cu sistem de navigare prin satelit. Funcţionează ca un telefon cu cartelă, se poate conecta la satelit şi poţi face ce vrei cu el. Poţi să vorbeşti, să pui muzică, să filmezi chiar şi HD. Microfoanele mele redau, de exemplu, 4 sau chiar 8 melodii în acelaşi timp. M-au căutat oameni  ca să le fac la bucată invenţiile mele, dar eu nu am timp de aşa ceva. Vreau să vând proiectul cu totul, să fie realizat în serie. Am 50 de dispozitive brevetate la OSIM. Sunt ansamble, microfoane cu memorie internă, baterii”, se laudă inventatorul.

În opinia sa, statul român investeşte prea puţin în materia cenuşie. “Dacă Statul ar investi în inventatori ar scoate populaţia din criză. Sunt mii de inventatori în ţara noastră, dar nu sunt promovaţi. Se fură în schimb sute de milioane de euro şi nimeni nu e pedepsit. 

Liviu Minescu - microfoane wireless cu înregistrare video și audio FOTO Ionuț Dima

Imagini din aceeasi galerie
  • Liviu Minescu - microfoane wireless cu înregistrare video și audio FOTO Ionuț Dima
  • Diplomat electric
  • Liviu Minescu - microfoane wireless FOTO Ionuț Dima
  • Liviu Minescu - microfoane wireless FOTO Ionuț Dima
  • Liviu Minescu - cutie chibrituri cu încărcare solară FOTO Ionuț Dima
  • Liviu Minescu - cutie chibrituri cu încărcare solară FOTO Ionuț Dima
  • Liviu Minescu - cutie chibrituri cu încărcare solară FOTO Ionuț Dima
  • Diplomat electric FOTO Ionuț Dima
  • Diplomat electric FOTO Ionuț Dima
  • Trusa cu invenții FOTO Ionuț Dima
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările