Anchetă la Universitatea Valahia. Călin Oros: "Nu ştiu nimic despre acest lucru"

Anchetă la Universitatea Valahia. Călin Oros:

Corpul de Control al ministrului Remus Pricopie a început verificările la trei universităţi din ţară

Corpul de Control al Ministerului Educaţiei a început marţi verificările în mai multe universităţi unde procurorii au suspiciuni că studenţii ar fi dat şpagă pentru a lua examenul de licenţă. După ancheta procurorilor, şi Ministerul Educaţiei a început propria anchetă în cazul instituţiilor de învăţământ superior unde există suspicini de fraudă.

 
De marţi, Corpul de Control al ministrului Remus Pricopie a început verificările la trei universităţi din ţară. Este vorba despre Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu şi Universitatea Vaşahia din Târgovişte.
 
În urmă cu o săptămână, procurorii au făcut percheziţii în Târgu Jiu şi în Capitală, după ce au primit semnale că un profesor a luat şpagă pentru a-i trece pe studenţi la examenul de licenţă. Potrivit legii, dacă diploma de licenţă se obţine prim mijloace frauduloase, aceasta este retrasă, iar examenul anulat.
 
Contactat telefonic de "Adevărul", rectorul UVT, Călin Oros a declarat că nu ştie nimic de vren control la instituţia pe care o conduce. “Pădure fără uscături nu există, însă eu nu ştiu nimic despre acest lucru. E adevărat, avem un audit de vreo două săptămâni, însă nu e vorba de percheziţii sau altceva de genul acesta“, a declarat rectorul Călin Oros.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: