Ambulanţă SMURD “trosnită” de un BMW

Avea muzica dată tare şi nu a auzit sirenele ambulanţei SMURD. Este vorba de un şofer de 23 de ani care conducea un BMW. Chiar dacă circula pe drumul cu prioritate, tanarul nu a observat SMURD-ul şi s-a ciocnit cu el în plin, după care a ricoşat într-o altă maşină parcată, rupând din temelii şi un indicator de circulaţie.

Accindetul a avut loc într-o intersecţie dintr-un cartier din Târgoviste. Doi dintre asistenţii de pe SMURD au  fost transportaţi la spital dar nu au suferit răni grave.  Echipajul SMURD era în misune, se deplasa la o persoană căzută de la o înălţime de 5 metri. Şoferul de pe BMW le-a spus poliţiştilor că avea muzica dată tare şi nu a observat ambulanţa.”Am avut viteză legală, centură, tot, dar aveam muzica dată drumu. Avea semnalele în funcţiune, am frânat cât am putut, dar el nici măcar nu a încetinit. Bine că nu erau copii în preajmă”, a declarat Mihail Catrina. 

“Aveam semnalele în funcţiun, mergeam la o urgenţă. Nu m-a văzut, nici nu cred că m-a auzit pentru că avea muzica dată drumu”, plutonier Dobrin Deftu, şofer SMURD.
 
Imediat la faţa locului au sosit mai multe echipaje de poliţie care au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul. Cei doi asistenţi din ambulanţă au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte însă nu au suferit răni grave. Cele două autovehicole au suferit avarii importante. Urmează ca ancheta poliţiei să stabilească cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul riscă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: