Alexandru Petre Stan, de la IJJ Dâmboviţa, jandarmul anului. A scăpat o fată de la viol

Alexandru Petre Stan, de la IJJ Dâmboviţa, jandarmul anului. A scăpat o fată de la viol

JANDARMUL ANULUI — plutonierul major Alexandru Petre Stan

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, l-a premiat pe plutonierul major Alexandru Petre Stan, de la IJJ Dâmboviţa, cu disctinţia “jandarmul anului”, cu ocazia aniversării a 164 de ani de la înfiinţarea primului regiment de jandarmi.

 
În acest context, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel OPREA a acordat titlul onorific de “Jandarmul Anului”  plutonierului major Alexandru Petre Stan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa care, aflat în timpul liber, a intervenit la strigătele de ajutor ale unei minore agresată de un individ. Acesta intrase prin efracţie în casă, dar jandarmul a reuşit prinderea şi predarea agresorului către poliţie.
 
“Am un respect deosebit pentru cei care îmbracă cu mândrie uniforma militară şi servesc Patria — aici sau peste hotare. Am toată onoarea pentru veteranii acestei arme şi le mulţumesc pentru anii pe care i-au trudit într-o instituţie de forţă, aşa cum este Jandarmeria Română. Tuturor vă transmit un profund gând de preţuire şi recunoştinţă... Fiţi mândri de statutul dumneavoastră, faceţi onoare hainei militare pe care o purtaţi şi nu uitaţi niciodată că misiunea dumneavoastră se desfaşoară 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în serviciul cetăţenilor”.
 
Informaţii de background:
 
JANDARMUL ANULUI — plutonierul major Alexandru Petre Stan
 
În dimineaţa zilei de 27 februarie a.c., în jurul orei 5.00, în timp ce se afla în locuinţa sa, situată în oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, plutonierul major Alexandru Petre Stan, subofiţer operativ în cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere şi Ordine Publică Răcari, Secţia Jandarmi Tărtăşeşti din I.J.J. Dâmboviţa, a fost alertat de strigătele de ajutor ale unei tinere aflată singură acasă într-un apartamentul vecin. 
 
Subofiţerul jandarm a anunţat telefonic Poliţia Oraşului Titu şi a intervenit prompt imobilizând un bărbat suspect care tocmai ieşise din apartamentul de unde se auzeau strigatele. 
 
În urma verificărilor efectuate ulterior, s-a stabilit că individul este cunoscut cu antecedente penale, fiind prezentat Judecătoriei Răcari, cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de tentativă de viol şi violare de domiciliu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: