Alertă: un leu ar fi fost zărit pe stradă, lângă o benzinărie din Târgovişte. Reacţia Primăriei: „Leii de la ZOO sunt în adăposturi” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Populaţia din Târgovişte a fost alertată prin Ro-Alert de prezenţa unui leu în cartierul Priseaca, în preajma unei benzinării. Autorităţile sunt în zonă şi încearcă să dea de urma animalului sălbatic.

UPDATE: „Astăzi, 12.05.2022, a fost primită o alertă prin sistemul naţional Ro-Alert, potrivit căreia un leu ar fi fost observat în Municipiul Târgovişte.

Primăria Municipiului Târgovişte aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că cei patru lei deţinuţi de Grădina Zoologică din Târgovişte – două femele şi doi masculi, se află şi s-au aflat tot timpul în siguranţă, în adăposturile special amenajate pentru ei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte.

UPDATE: Autorităţile caută leul în alte zone, respectiv magazinul Leroy Merlin şi fabrica de mobilă Tillis. Până la acest moment nu a fost observată felina, deşi mai mulţi localnici au declarat că au văzut animalul sălbatic plimbându-se liber.

UPDATE: Locuitorii din Târgovişte au fost avertizaţi că leul s-ar afla în zona Romlux. 

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu), în Municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helene. Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată într-un mesaj de tip Ro-Alart al ISU Dâmboviţa.

   

   

Prezenţa animalului sălbatic a fost semnalată prin 112 de către un localnic. Imediat s-au deplasat la faţa locului echipe formate din jandarmi, pompieri şi medici ai DSVSA pentru a vedea dacă se confirmă cele semnalate. 

În cazul în care animalul va fi găsit, el va fi tranchilizat şi dus într-un adăpost autorizat.

De asemenea, proprietarul animalului ar putea fi amendat pentru că nu a luat toate măsurile necesare pentru a împiedica acest incident. 

cautari leu
alerta leu

Vă recomandăm să mai citiţi:

Grădină zoologică ilegală descoperită în Dâmboviţa. Proprietarul, un executor judecătoresc din Bucureşti, s-a ales cu dosar penal

VIDEO Cum se joacă executorul judecătoresc din Picior de Munte cu leul său, în faţa autorităţilor venite în control

Femeie în stare gravă la spital, după ce ar fi fost muşcată de un leu. Proprietarul animalui ar deţine o adevărată grădină zoologică în Dâmboviţa

Dani Mocanu, acuzat că a filmat un videoclip cu un leu rănit şi chinuit. Cum se apără manelistul: Nu mi-e frică de nimic pe lumea asta VIDEO

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite