Alertă ANM: Cod galben de viscol şi ceaţă, rafale de 100 km/h în Dâmboviţa şi alte judeţe

Alertă ANM: Cod galben de viscol şi ceaţă, rafale de 100 km/h în Dâmboviţa şi alte judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenţionări nowcasting cod galben de viscol şi ceaţă, valabile în orele următoare în 6 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la 11:00 în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ se anunţă intensificări ale vântului cu rafale de 80...100 km/ şi zăpadă spulberată.
 
De asemenea, până la ora 9:00, este sub avertizare cod galben zona de munte din Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Şi aici se anunţă intensificări ale vântului cu rafale de 80...100 km/h, ninsoare slabă viscolită şi zăpadă spulberată.
 
Totodată, până la ora 8:00, în mai multe localităţi din judeţul este ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 metri.
 
Meteorologii au emis noi avertizări cod galben de vânt puternic în zona de munte din trei judeţe, anunţând rafale de 100 km/h.
 
Potrivit meteorologilor, până la 13:00 în zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova şi Dâmboviţa se aşteaptă intensificări ale vântului cu rafale de 80 - 100 km/h şi zăpadă spulberată.
 
Avertizările sunt în vigoare la înălţimi de peste 1.800 de metri.
 
O altă avertizare este în vigoare pentru zona de munte din Suceava şi Neamţ, până la ora 11.00. Şi aici se anunţă intensificări ale vântului cu rafale de 80...100 km/ şi zăpadă spulberată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: