Al treilea focar de pestă porcină africană, apărut în judeţul Dâmboviţa

Al treilea focar de pestă porcină africană, apărut în judeţul Dâmboviţa

Proprietarii ai căror animale sunt omorâte vor fi despăgubiţi de către stat.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, marţi, 19 martie, apariţia virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, într-o gospodărie din satul Poiana, comuna Poiana, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

 
Conform sursei citate, Centrul Local de combatere a bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit marţi după amiază pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli şi pentru a aproba deciziile de stingere a focarului.
 
”S-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăria afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul întregii localităţi. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecţie, pe o rază de 3 km, şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului”, anunţă Prefectura Dâmboviţa.
 
Autorităţile solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia.
 
”Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. Reamintim că pesta porcină africană(PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire, ea având un puternic impact la nivel economic şi social. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Dâmboviţa.
 
Proprietarii ai căror animale sunt omorâte vor fi despăgubiţi de către stat.
 
Acesta este al treilea focar de pestă porcină apărut în Dâmboviţa, după cele din Lucieni şi Crevedia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: