AJOFM Dâmboviţa organizează selecţie pentru studenţii care doresc să lucreze ȋn Germania

AJOFM Dâmboviţa organizează selecţie pentru studenţii care doresc să lucreze ȋn Germania

Studenţii români pot munci că necalificaţi în Germania, pe timpul vacanţei de vara, pentru un salariu de până la 1.440 de euro pe lună

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa organizează selecţie pentru studenţii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară (minim 2 luni).

"Menţionăm că pot participa studenţii cu vârsta cuprinsă intre 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune/foarte bune de limba germană. Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn producţia industrială şi ȋn domeniul serviciilor", se precizează într-un comunicat al AJOFM Dâmboviţa.
 
Studenţii care au domiciliul, sau sunt ȋnregistraţi la o instituţie de ȋnvăţământ superior din judeţul Dâmboviţa, se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, str.T. Vladimirescu nr.1A,în vederea înregistrării dosarelor.
 
Ȋnregistrarea se va desfăşura ȋn perioada 15.01.2018 – 09.02.2018, ȋn intervalul luni – joi, orele 09.30 – 15.30 şi vineri, orele 09.30 – 12.30.
 
Informaţii suplimentare cu privire la condiţiile de mediere, documentele necesare ȋnregistrării dosarelor, precum şi instrucţiunile de completare a acestora, pot fi solicitate la numărul de telefon 0732100377, sau se găsesc pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, www.dambovita.anofm.ro
 
Studenţii români pot munci că necalificaţi în Germania, pe timpul vacanţei de vara, pentru un salariu de până la 1.440 de euro pe lună.
 
Documentele necesare ȋnregistrării dosarului sunt:
 
– copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
– fişa de solicitare – Bewerbung – completată ȋn 2 exemplare la calculator şi semnată (formularul tipizat);
– adeverinţa de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat facultate);
– adeverinţa de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat)
– 3 fotografii tip paşaport;
– copie permis de conducere (dacă este cazul).
 
Interviul cu angajatorii germani va fi susţinut prin intermediul programului Skype. Interviul este menit să verifice şi nivelul de cunoaştere a limbii germane.
 

 

citeste totul despre: