Aglomeraţie la marile centre comerciale din Târgovişte

Aglomeraţie la marile centre comerciale din Târgovişte

Târgoviştenii şi-au umplut până la refuz cărucioarele

Sute de târgovişteni au sfidat criza financiară şi au luat cu asalt supermarketurile. Administratorii societăţilor au luat decizia de a prelungi programul pentru zilele de sărbători cu până la trei ore în fiecare zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza financiară nu se simte la ghişeele supermarketurilor din Târgovişte. Încă de la jumătataea lunii decembrie, marile centre au fost luate cu asalt de cumpărătorii dornici de o masă cât mai îndestulată, aşa cum sunt obişnuiţi românii să aibă de Crăciun. De la preparate din carne, la dulciuri sau ornamente de brad, toţi şi-au umplut cărucioarele până la refuz. “Am venit tocmai din celălalt capăt al judeţului, de la Morteni, pentru a face cumpărături pentru masa de Crăciun. Nu am cumpărat carne pentru că am tăiat porcul şi am destulă. Dar am venit să luăm dulciuri pentru cei cinci copii pe care îi avem şi mai ales cadouri pentru noaptea de 24 spre 25. Avem de umblat pentru că au fost cuminţi în timpul anului iar acum trebuie să-i răsplătim pe măsură”, ne-a spus Ion Năzare, un localnic din Morteni care a venit la cumpărturi în Târgovişte.

Se aşteaptă câte 20 de minute pentru un cărucior

În aceste zile cărucioarele din dotarea marilor supermarketuri din Târgovişte s-au dovedit a fi insuficiente pentru numărul mare de clienţi. În cazul în care aveţi de gând să mergeţi la cumpărături în aceste locuri trebuie să vă înarmaţi cu nervi de oţel pentru că aveţi de aşteptat zeci de minute pentru a vă putea plimba cu căruciorul printre rafturile pline cu bunătăţi pentru masa de Crăciun. “Aştept de 15 minute să iasă cineva cu un cărucior pentru a putea să intru şi eu. Am foarte multe de cumpărat şi nu pot să intru fără. Nu s-a mai întâmplat aşa. În zilele normale problema era că nu aveam mereu fise pentru un cărucior iar acum nu mai sunt”, spune un cumpărător care aştepta în faţa supermarketului Kaufland.

Seara, cea mai mare aglomeraţie

Clienţii marilor centre comerciale spun că cel mai aglomerat orar de cumpărături este, în general, seara, de la ora 18.00 şi până la ora închiderii. “Multă lume lucrează până la ora 17.00, iar seara oamenii îşi fac timp pentru cumpărături. Şi dacă vin să ia o pâine şi un suc, tot se aglomerează. Sunt multe persoane care vin să se uite la ornamente, să vadă ce a mai apărut pe piaţă, să cântărească preţurile, ofertele. Eu de fiecare dată când am venit am stat cel puţin 25 de minute ca să îmi vină rândul la casa de marcat”, a spus Svetlana Turcu, o clientă pe care am găsit-o la Penny Market.

Program prelungit la supermarketuri

Pentru a face faţă valului de cumpărători veniţi din toate colţurile judeţului, reprezentanţii supermarcheturilor Kaufland, XXL sau Interex au prelungit programul de la case. La Kaufland programul a fost prelungit cu până la două ore şi jumătate, de la 22.00 până la 0.30 iar angajaţii vor avea liber pe 25  decembrie şi pe 1 ianuarie. La XXL programul a fost prelungit cu trei ore. Dacă în mod normal programul era de la ora 8.00 la 21.00, începând de mâine şi până pe 30 decembrie va fi deschis de la 7.00 până la 24.00. În schimb, angajaţii XXL vor avea liber pe 25 decembrie şi 1, 2 şi 3 ianuarie. Şi la Interex s-a luat decizia de a prelungi cu două ore programul de sărbători.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările