Agent de la IPJ Dâmboviţa, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Agent de la IPJ Dâmboviţa, arestat preventiv pentru trafic de influenţă

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cauză, cercetările au fost efectuate de către poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.
 
În fapt, în luna octombrie 2020, poliţiştii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c., un agent de poliţie a pretins şi a primit de la o persoană fără calitate specială, suma de 2.800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmboviţa, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
 
Miercuri, 25 noiembrie 2020, ofiţerii D.G.A. – Dâmboviţa,  sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au efectuat o percheziţie domiciliară la domiciliul poliţistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa  pentru continuarea cercetărilor.
 
La aceeaşi dată, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat precum şi luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunerea de arestare preventivă, propunere aprobată de către instanţa de judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările