Adolescenţii care beau cele mai mari cantităţi de alcool din Europa - studiu

Adolescenţii care beau cele mai mari cantităţi de alcool din Europa - studiu

Tinerii danezi de 15 ani beau mai des şi au cele mai mari probabilităţi de a se îmbăta faţă de tinerii din orice altă ţară din Europa, potrivit unui nou studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit raportului, 82% dintre tinerii danezi cu vârsta de 15 ani au consumat alcool, comparativ cu 59% în medie în Europa. 
 
În acelaşi timp, 65% dintre tinerii danezi de 15 ani au declarat că au băut alcool în luna precedentă, iar 42 la sută au spus că au fost beţi cel puţin o dată, potrivit thelocal.dk.
 
Rezultatele sunt de două ori mai mari decât media din Europa.
 
"Vestea îngrijorătoare este că am avut o îmbunătăţire a datelor privind consumul de alcool, iar în ultimii patru ani, am văzut unele tendinţe într-o direcţie greşită şi tocmai de aceea rămânem într-o dircţie foarte greşită", a spus Mette Rasmussen, coordonatorul proiectului de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Danemarca. 
 
În Danemarca există o cultură a consumului de alcool. Alcoolul este un lucru cheie în a fi împreună, când danezii se întâlnesc cu prietenii şi merg la petreceri, iar acest lucru este valabil atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. 
 
Institutul danez de sănătate publică a atras atenţia asupra rezultatelor acestui studiu, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său web.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: