Adolescenţii care beau cele mai mari cantităţi de alcool din Europa - studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
danezi alcoolici

Tinerii danezi de 15 ani beau mai des şi au cele mai mari probabilităţi de a se îmbăta faţă de tinerii din orice altă ţară din Europa, potrivit unui nou studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit raportului, 82% dintre tinerii danezi cu vârsta de 15 ani au consumat alcool, comparativ cu 59% în medie în Europa. 

În acelaşi timp, 65% dintre tinerii danezi de 15 ani au declarat că au băut alcool în luna precedentă, iar 42 la sută au spus că au fost beţi cel puţin o dată, potrivit thelocal.dk.

Rezultatele sunt de două ori mai mari decât media din Europa.

"Vestea îngrijorătoare este că am avut o îmbunătăţire a datelor privind consumul de alcool, iar în ultimii patru ani, am văzut unele tendinţe într-o direcţie greşită şi tocmai de aceea rămânem într-o dircţie foarte greşită", a spus Mette Rasmussen, coordonatorul proiectului de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Danemarca. 

În Danemarca există o cultură a consumului de alcool. Alcoolul este un lucru cheie în a fi împreună, când danezii se întâlnesc cu prietenii şi merg la petreceri, iar acest lucru este valabil atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. 

Institutul danez de sănătate publică a atras atenţia asupra rezultatelor acestui studiu, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său web.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite