Activităţile casnice care ne-ar putea prelungi viaţa. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă americani

Activităţile casnice care ne-ar putea prelungi viaţa. Ce au descoperit oamenii de ştiinţă americani

FOTO: Mrs. Doubtfire / 20th Century Fox

Se pare că nu mai trebuie să ne epuizăm în sala de gimnastică pentru a scăpa de „tot ce este rău” din organism pentru a trăi mai mult. Oamenii de ştiinţă americani au arătat că spălatul vaselor sau ştergerea podelei pot contribui considerabil la prelungirea vieţii.

 
Studiul a implicat 6.000 de participanţi şi toţi au fost femei, cu vârsta cuprinsă între 63 şi 99 de ani. Cercetătorii au colectat date despre activitatea lor fizică zilnică timp de o săptămână, iar medicii le-au monitorizat starea de sănătate pentru o perioadă de trei  ani, potrivit brightside.me.
 
Conform rezultatelor, femeile care au prestat aproximativ 30 de minute pe activităţi fizice uşoare, cum ar fi aranjarea hainelor, au avut un risc de deces de 12% mai mic comparativ cu cei care nu prea s-au mişcat.
 
Rata mortalităţii a fost chiar mai scăzută în rândul celor care au făcut în mod regulat la 30 de minute de activitate moderată. Creşterea ratei speranţei de viaţă în acest caz a fost de aproximativ 39%. 
 
Cercetatorii au raportat ca rezultatele au fost similare pentru femeile de orice vârstă, cultură şi greutate.
 
Constatarea este remarcabilă, pentru că arată că oamenii pot fi sănătoşi chiar dacă activitatea lor fizică este mai mică decât se arată în recomandările medicilor.  
 
FOTO: brightside.me
 
Cercetătorii subliniază faptul că, deşi studiul s-a concentrat asupra femeilor în vârstă, se poate aplica şi tinerei generaţii. 
 
Există o mulţime de studii care confirmă legătura dintre nivelurile ridicate de stres şi mortalitate. Se pare că oamenii care se spală vase, de exemplu, se concentrează pe proces, miros săpunul şi simt temperatura apei. Ei îşi pot reduce astel nivelul de anxietate cu 27%. 
 
Specialiştii adaugă că un lucru important care trebuie menţionat aici este că trebuie să vă concentraţi cu adevărat asupra procesului. Oamenii care nu au acordat atenţie şi au spălat vasele doar pentru că aşa trebuia, nu au beneficiat de această „terapie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: