Acces gratuit la Muzeul Poliţiei Române, vineri, 25 martie, atunci când poliţiştii sărbătoresc 197 de istorie

Acces gratuit la Muzeul Poliţiei Române, vineri, 25 martie, atunci când poliţiştii sărbătoresc 197 de istorie

Pe 25 martie, Poliţia Română sărbătoreşte 197 de ani de istorie şi tradiţie. În judeţul Dâmboviţa, activităţile prilejuite de acest eveniment debutează miercuri – 20 martie, la Muzeul Naţional al Poliţiei Române din Târgovişte, unde vor fi vernisate două expoziţii.

Este vorba de „Trofeul Coresi” şi „Poliţişti creativi”, cea din urmă fiind realizată de un ofiţer din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale şi un agent de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv.
 
Miercuri, 20 martie, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii se va desfăşura cea de-a treia ediţie a concursului “Respect legea, respect viaţa”.
 
„Vineri, 22 martie, vor fi desemnate echipele de poliţişti câştigătoare ale competiţiilor de fotbal şi tenis de câmp. Luni, 25 martie, în intervalul orar 09:00-16:00, accesul la Muzeul Poliţiei Române va fi gratuit pentru toţi cetăţenii. De asemenea, tot de Ziua Poliţiei Române, în intervalul orar 10:00-14:00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti se va organiza “Ziua Porţilor Deschise”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
În cadrul evenimentului, poliţiştii de la rutieră, criminalistică şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale vor primi vizita unor elevi şi cadre didactice cărora le vor prezenta uniformele, echipamentele, tehnicile şi dotările. De la eveniment, nu vor lipsi exerciţiile demonstrative ale câinilor din dotarea “mascaţilor”.
 
Activităţile se încheie luni, 25 martie 2019, cu şedinţa festivă de avansare în grad a unor poliţişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: