A început şcoala. Câte unităţi din Dâmboviţa primesc elevii în format fizic

A început şcoala. Câte unităţi din Dâmboviţa primesc elevii în format fizic

Începând de miercuri, 5 mai, cele mai multe dintre unităţile şcolare din Dâmboviţa vor desfăşura cursurile în scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.


Vorbim de 351 unităţi de învăţământ. De asemenea, în scenariul 2 vor funcţiona 154 unităţi de învăţământ.
 
„În conformitate cu prevederile Ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 3235/2021, cu modificările şi completările ulterioare, scenariul 2 presupune prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie sanitară”, precizează Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.
 
Din totalul de 66.934 preşcolari şi elevi din judeţul Dâmboviţa, 74.25% vor fi prezenţi fizic la şcoală (49.692), 14.86% vor continua cursurile în sistem online (9.947, dintre care 271 din motive medicale), iar 10.89% sunt în vacanţă (7.295 elevi din clasele a VIII-a, a XII-a zi şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, care încep cursurile pe data de 10 mai 2021).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările