Ţuţuianu vrea să producă energie electrică şi termică din gunoaie

Ţuţuianu vrea să producă energie electrică şi termică din gunoaie

Ţuţuianu vrea să producă energie electrică şi termică din gunoaie

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, tânjeşte după ţările europene în care gunoiul nu este aruncat, ci este valorificat în totalitate şi transormat în energie electrică sau termică. Ţuţuianu vrea să construiască o fabrică de valorificare aa gunoaielor în Dâmboviţa, după modelul Italiei.

"Va fi o prioritate pentru noi să identificăm soluţii pentru noi pentru valorificarea gunoaielor, pentru producţia de energie electrică şi termică. Dacă vom rămâne pe formula actuală, ea nu mai este uzitată nicăieri în lume - aceea de a face depozite şi a le închide. Gunoaiele sunt arse şi transformate în energie electrică. Ştiţi foarte bine că am fost în Italia anul trecut şi avem de acolo o propunere. Anul ăsta putem să batem lucrurile în cuie, putem să facem pe bani europeni, pe exerciţiul viitor o unitate de  producţie de energie electrică pe această direcţie. Vreau să ştiţi că mă preocupă şi vom scrie proiect european pe exerciţiul financiar 2014-2020 pe zona aceasta a salubrizării localităţilor, pentru că vor fi bani şi trebuie să îmbunătăţim lucrurile. Vom vedea şi cum fac alţii. Am fost, de exemplu, la Ploieşti şi am văzut că pe lângă tomberon, fiecare cetăţean primeşte câte trei saci săptămânal: unul pentru plastic, unul pentru hârtie şi unul pentru metale. Asta permite o colectare selectivă şi se colectează separat aceste gunoaie", a declarat Adrian Ţuţuianu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: