Şeful departamentului artistic al Teatrului Tony Bulandra, distincţie importantă la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie Comic7B

Şeful departamentului artistic al Teatrului Tony Bulandra, distincţie importantă la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie Comic7B

Liviu Cheloiu s-a născut în Râmnicu Vâlcea, sub semnul zodiacal al racului, acum mai bine de 40 de ani

O nouă victorie pentru şeful departamentului artistic al Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte. Liviu Cheloiu a fost numit cel mai bun actor şi la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie Comic7B de la Buzău, după ce anul trecut a câştigat acelaşi important premiu în cadrul Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara din Bucureşti.

La Comic7B a jucat spectacolul Şase din 49 alături de Dana Voicu care, la rândul ei, a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă. Un cuplu scenic inspirat. După şapte zile de concurs, juriul a ales dintr-o paletă remarcabilă de spectacole. 
 

Povestea spectacolului

 
Image may contain: 2 people, people standing and beard"Ce i se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli, atunci când este pus în faţa unui bilet câştigător la loto, care valorează 10 milioane de euro? Cei doi, soţ şi soţie, părinţi a doi copii adolescenţi, evoluează de la bucurie frenetică şi imaginaţie bolnavă, până la frica paralizantă sau paranoia avansată. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relaţie lor ies încet, încet la iveală, într-o cavalcadă când comică, când tragi-comică care culminează cu un gest extrem", ne arată Teatrul Tony Bulandra.
 
Liviu Cheloiu este un actor cu multiple posibilităţi scenice. În comedie îşi foloseşte mobilitatea feţei pentru a genera expresii copilăreşti nedumerite, haioase, poznaşe, care stârnesc compasiune, în dramă sau tragedie îşi pune în valoare statura, puterea glasului şi capacitatea de a reda un autentic zbucium interior. 
 
Liviu Cheloiu s-a născut în Râmnicu Vâlcea, sub semnul zodiacal al racului, acum mai bine de 40 de ani. A fost absolvent al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, Facultatea de Arte, Artă Teatrală, Actorie, Clasa Prof. Univ. Dr. Florin Zamfirescu, Lector Dr. Virgil Flonda – 2001.
 
A jucat pe rând la Teatrul Anton Pann şi Teatrul ARIEL în Râmnicu Vâlcea, Teatrul Naţional Craiova, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Teatrul Municipal Deva, Teatrul Andrei Mureşan Sf Gheorghe şi Teatrul Odeon Bucureşti. În prezent este angajat al Teatrului Tony Bulandra Târgovişte, iar în Bucureşti îl regăsim colaborator permanent al Teatrului de Artă Bucureşti şi în multe alte producţii independente.
 
Liviu Cheloiu a jucat peste 100 de roluri în teatru, teatru radiofonic, televiziune şi film. Teatrul Tony Bulandra a participat la Festivalul Internaţional de Teatru FEST (IN) pe Bulevard în data de 18 octombrie 2016 cu spectacolul „Othello”, de William Shakespeare în regia armeanului Suren Shahverdian. Printre câştigătorii celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard s-a numărat şi actorul Liviu Cheloiu, care a primit premiul pentru cel mai bun actor.

 

citeste totul despre: