Şedinţele foto, colacul de salvare pentru mulţi fotografi. Cum s-au pregătit, de Crăciun, doi dintre cei mai buni

Şedinţele foto, colacul de salvare pentru mulţi fotografi. Cum s-au pregătit, de Crăciun, doi dintre cei mai buni

FOTO: Decorul de Crăciun, made by FotoDumbravă

Şedinţele foto au devenit singura sursă de venit pentru fotografii profesionişti în starea de alertă şi, mai ales, în această perioadă în care au închise localurile şi restaurantele, iar petrecerile private, interzise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt fotografi consacraţi care, în ultimele luni, au organizat doar workshopuri şi şedinţe foto pentru cupluri sau la diferite evenimente. Ultima speranţă de a mai recupera ceva pe ultima sută de metri, într-un an dezastruos din toate punctele de vedere, sunt şedinţele foto de Crăciun. 
 
Unul dintre cele mai bune cupluri de fotografi din ţară - FotoDumbravă, a pregătit, deja, decorul de poveste în care sunt aşteptate familiile pentru o amintire de neuitat. 
 
 
„Ce înseamnă Crăciunul în zilele noastre sau ce mai simbolizează el azi? Pentru unii, bucuria unor zile libere acasă, alături de familie, pentru alţii nostalgia vacanţelor la ţară, alături de cozonacii bunicii, iar pentru mulţi dintre noi doar nostalgia zilelor speciale de Crăciun, aşa cum era el, cu agitaţia prin magazine după cadouri, cu pregătiri de reuniuni mari de familie, cu emoţia primei întâlniri cu Moş Crăciun la serbarea de grădiniţă”, spune Ana-Maria Dumbravă.
 
De 4 ani la rând, Ana-Maria şi Daniel Dumbravă (FotoDumbrava), îşi decorează micul studio din Târgovişte în straie de sărbătoare, începând cu luna noiembrie. În fiecare an şi-au surprins clienţii cu noi decoruri, născute, multe dintre ele, din ideile şi dorinţele clienţilor. Şedinţele foto de Crăciun le-au oferit tuturor amintiri nepreţuite, într-un loc special amenajat pentru întreaga familie. 
 

FOTO: Decorul de Crăciun, made by FotoDumbravă
FOTO: Decorul de Crăciun, made by FotoDumbravă 
 
„Anul acesta a fost unul de sacrificiu şi de multe compromisuri pentru mulţi dintre noi. O parte dintre fotografii din România şi-au abandonat businessul cu fotografie şi s-au reprofilat. Mulţi dintre cei care aveau studio foto au fost nevoiţi să şi-l închidă”, a precizat Daniel Dumbravă
 
Ana Maria şi Daniel şi-au construit aceasă afacere de peste 10 ani şi trăiesc exclusiv din fotografieat. Dar pentru că sunt oameni foarte creativi, au reuşit să treacă bine şi peste această pandemie. 
 
Pentru decorul de acest an, FotoDumbravă s-a inspirat chiar din ziua specială de Crăciun, din acea întâlnire mare de familie, când toţi stau pe canapea, la o ceaşcă savuroasă de „vorbă”, cu apreciere şi recunoştinţă pentru ceea ce au avut bun, cu poveşti şi gânduri pozitive, cu optimism şi încurajare pentru ceea ce va veni, cu siguranţa că sunt toţi o familie, la bine şi la greu. 
 
Programările au fost făcute din timp. Clienţii fideli şi-au asigurat un loc în peisajul de Crăciun încă din vară. 
 

FOTO: Decorul de Crăciun, made by FotoDumbravă
 
„Este un Crăciun cu tematică nordică, în tonuri de alb şi gri şi crem, tonuri de poveste, soft şi tandre, pentru a scoate în evidenţă frumuseţea oamenilor care le trec pragul, zâmbetele şi sclipirile din ochii lor. 
Dacă în anii trecuţi începeau şedinţele din decembrie, acum au dat deja startul. Vom face mult mai puţine ca în anii precedenţi, nu că nu ne-am dori să ne revedem toţi clienţii, însă vom fi nevoiţi să avem o pauză de cel puţin 2 ore între şedinţe pentru curăţenie şi dezinfecţie”, mai spune Daniel.
 
În fiecare an investiţia în decor a crescut considerabil, pentru că şi-au dorit să creeze adevărate „colţuri de poveste”. Anul acesta au avut cel mai mare buget alocat, dar au fost sponsorizaţi şi de o firmă de mobilă.
 
Preţul unei şedinţe foto porneşte de la 390 lei, iar clienţii au incluse în pachet 30 minute cu 30 de fotografii digitale predate în cel mult 2 zile, dar primesc şi restul fotografiilor în albume foto speciale de Crăciun, cu livrare în 5 zile lucrătoare. 
 

FOTO: Decorul de Crăciun, made by FotoDumbravă
 
FotoDumbravă a participat, în cei 12 ani de experienţă, la mai bine de 1.050 de evenimente, timp în care au câştigat peste 100 de premii la diferite concursuri din ţară şi străinătate. 
 
Au fost în „Top 10 Fearless” în 2015, 2016, 2018 şi 2019, au câştigat titlul de „fotograful anului” în 2019 atât din partea „fotografi-cameramani.ro”, cât şi din partea „Wedding Photography Select”.
 
 
Tot în 2019 au obţinut „Top 6 ISPWP 2019” în „International Society of Professional Wedding Photographers”.
 
De asemenea, sunt printre primii 50 cei mai bine cotaţi fotografi din lume, potrivit „Mywed”. 
 
Cuplul Ana-Maria şi Daniel Dumbravă Sursa FotoDumbravă
 
Pe aceeaşi temă:
 

 

Sursa FotoDumbrava

Imagini din aceeasi galerie
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
 • Sursa FotoDumbrava
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările