Întâlnire între sindicalişti şi Ministerul Economiei. Când s-ar putea relua activitatea la COS Târgovişte

Întâlnire între sindicalişti şi Ministerul Economiei. Când s-ar putea relua activitatea la COS Târgovişte

FOTO: sediul COS Târgovişte

Muncitorii de la COS Târgovişte ar putea reveni la muncă după data de 23 octombrie, potrivit sindicaliştilor. Termenul este dat de Tribunalul Dâmboviţa pentru prezentarea noului Plan de reorganizare, iar dacă negocierile dintre Ministerul Economiei şi acţionariatul societăţii vor decurge normal, salariaţii să fie aduşi la muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În primă fază, muncitorii vor asigura revizii şi pregătirea tuturor liniilor de producţie, în vederea pornirii normale a activităţii.
 
Potrivit lliderului Sindicatului „Valahia”, Nicolae Dragodănescu, Ministerul Economiei încearcă preluare COS Târgovişte. Statul vine însă şi cu o cerere către muncitori. Aceştia trebuie să fie atenţia ca niciun utiaj să nu dispară din combinat.
 
„Ministerul Economiei şi Ministerul de Finanţe continuă modificarea cadrului legislativ necesar preluării COS Târgovişte şi în şedinţa de guvern din această săptămână se vor adopta modificările necesare la OUG nr 60/2019 privind stingerea unor obligaţii bugetare la firmele aflate în insolvenţă prin darea în plată. Apelul făcut de reprezentanţii Ministerului Economiei către toţi salariaţii COS Târgovişte este de a rămâne prudenţi si atenţi ca toate utilajele din secţiile de producţie să rămână în combinat, să nu fie descompletate sau să suporte avarii în această perioadă”, a precizat liderul de sindicat. 
 
Ministerul Economiei a fost de acord ca reprezentanţii Sindicatului Valahia să solicite administratorului judiciar şi Ministerului Economiei dreptul de a verifica respectarea acestei cerinţe, mai ales că în trecut secţii întregi au fost descompletate şi vândute la fier vechi, iar unele mai valoroase au luat drumul Rusiei.
 
„După finalizarea procedurilor judiciare şi administrative de preluare a COS Târgovişte vom organiza o adunare generală cu salariaţii combinatului, în aer liber şi cu respectarea masurilor sanitare, la care vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei. Ne vom întâlni din nou cu reprezentanţii Guvernului săptămâna viitoare”, a mai spus Dragodănescu.
 
Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, unul dintre giganţii Epocii de Aur, dar şi principalii producători de produse din oţel din România, şi-a anunţat angajaţii că se vor face concedieri colective, în data de 17 iulie. Aproape 1.200 de salariaţi au rămas, de atunci, fără un loc de muncă.

În luna februarie 2013 pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Asta după ce, tot în luna februarie 2013, a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei Nikarom SRL.
 
Tot în 2013 Mechel a anunţat că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările