În două săptămâni se reiau lucrările la Staţia de Epurare din Moreni

În două săptămâni se reiau lucrările la Staţia de Epurare din Moreni

La sfârşitul lunii viitoare, mai exact pe 22 iunie, vor fi gata Staţiile de Epurare de la Pucioasa şi Titu

Lucrările la Staţia de Epurare a Apei din municipiul Moreni se reiau în două săptămâni, a anunţat Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Autorităţile judeţene au găsit soluţii pentru deblocarea proiectului, după ce firma care executa proiectul a dat faliment.

 
Moreni a rămas pe ultimul loc în ceea ce priveştele derularea Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, realizare Staţie de Epurare. La polul opus se află oraşele Pucioasa şi Titu, unde staţiile vor fi gata, luna viitoare.
 
Pe 15 iunie se vor încheia documentele legale pentru reînceperea proiectului Staţie de Epurare Moreni şi vor începe lucrările – anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. ,,Există promisiuni că lucrările se vor încheia până în decembrie, iar punerea în funcţiune a staţiei se va realiza anul viitor”, mai precizează sursa citată.
 
La Moreni, au fost probleme pentru că liderul de asociere la proiect, o firmă din Spania a dat faliment, iar proiectul a fost blocat. În prezent, contractul va fi preluat de o altă firmă. Este vorba de derularea Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, realizare Staţii de Epurare în judeţ, iar aspectele sunt atent monitorizate, pentru a nu se pierde finanţarea – a mai precizat şeful administraţiei judeţene.
 
Adrian Ţuţuianu a mai precizat că au apărut probleme la Pucioasa şi Fieni cu privire la derularea POS Mediu, tot pentru că executanţii au intrat în insolvenţă. Ca şi la Moreni, contractele sunt preluate de alte firme, iar la Pucioasa, unde proiectul este avansat, luna viitoare, lucrările vor fi gata.
 
La sfârşitul lunii viitoare, mai exact pe 22 iunie, vor fi gata Staţiile de Epurare de la Pucioasa şi Titu. Pentru Găeşti, termenul de finalizare a lucrărilor este luna octombrie. Punerea în funcţiune a staţiilor se va face după două-trei luni de probe tehnologice – a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: