91.000 de dâmboviţeni vor fi vaccinaţi gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a solicitat Ministerului Sănătăţii 91.879 de doze de vaccin antigripal, urmare catagrafiilor întocmite de medicii de familie.

Vor beneficia de vaccin gratuit:

- persoanele cu vârstă cuprinsă între şase luni şi 64 de ani aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm, HIV;

- gravidele; persoanele cu vârstă peste 65 de ani;

- rezidenţii instituţiilor de ocrotire socială; persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliu;                                                                      

- medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire şi ai unităţilor de bolnavi cronici.

În farmacii un vaccin antigripal costă 30 de lei


„Vaccinarea este recomandată, nu obligatorie şi se va realiza prin intermediul medicilor de familie. Momentan, nu am primit dozele de vaccin, însă cred că vor veni până luni, când trebuie să începem campania”, a declarat Marilena Popa, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Cei care nu intră în categoriile care beneficiază de gratuitate îşi pot achiziţiona din farmacii vaccinul antigripal. Preţul porneşte de la 30 de lei. „Este bine însă să treacă mai întâi pe la medicul de familie, care ştie cel mai bine ce să recomande. Anul acesta toate persoanele care nu sunt alergice la proteina din ou îşi pot face vaccinul antigripal. Este bine să nu ne autotratăm, atunci când apar primele semne de boală”, spune Marilena Popa.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite