80 de voluntari au făcut apel la solidaritate cu seropozitivii

Nimeni nu iubeşte pentru tine şi nimeni nu gândeşte pentru tine! Sub acest motto, Direcţia de Sănătate Publică a demarat astăzi o nouă campanie de informare a populaţiei cu privire la infecţia cu virusul HIV.

Ştiri pe aceeaşi temă

În debutul acţiunii, 50 de elevi de la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino Târgovişte au format pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa o funtiţă umană. Şi-au exprimat în acest mod solidaritatea cu seropozitivul şi bolnavul de sida, supuşi permanent discriminării, neacceptării în societate.

Seropozitivul nu trebuie izolat

„Consider că trebuie să ne mobilizăm şi să facem ceva concret pentru cei care sunt bolnavi, care oricum trăiesc în permanenţă sub stresul suferinţei şi care simt că semenii îi resping”, spune Miruna Canache, elevă la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino. Mesajul comun al voluntarilor implicaţi în acţiunea de astăzi a fost tranşant. Să nu-i înlăturăm de lângă noi pe cei bolnavi!


Doctor Camelia Savu - de la Compartimentul de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii ne-a spus că manifestarea are în primul rând rol educativ. Trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care-l reprezintă virusul HIV.

„Principala metodă de luptă împotriva bolii este prevenţia, iar ca prim mijloc de prevenţie este testul care se poate efectua gratuit şi confidenţial la Direcţia de Sănătate Publică”, afirmă dr. Camelia Savu. S-au alăturat campaniei DSP şi cursanţii de la Şcoala Postliceală Sanitară Christiana Târgovişte, care au realizat, de la concepţia grafică până la conţinut, pliantele care s-au împărţit în toate zonele aglomerate ale oraşului.

În luna ianuarie, se va organiza un concurs între unităţile şcolare din municipiu, cu tema „Ce ştim şi ce nu ştim despre HIV-SIDA”.

În 2009, au trecut pe la Centrul de Testare 1.553 de persoane, dintre care 13 au fost identificate ca fiind seropozitive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările